BEVER - Appartement afgewerkt

C21

BEVER - Appartement afgewerkt

Bever_nieuw_appartement_en_overlast_n-wegen__1_
Burgemeester Luc Deneyer en schepen Michel Debleser voor het gerenoveerde pand - foto's © Deschuyffeleer
 
Bever_nieuw_appartement_en_overlast_n-wegen__4_
 
Bever_nieuw_appartement_en_overlast_n-wegen__9_
Werknemers van het OCMW leggen de hand aan de laatste interieurwerken - © Deschuyffeleer
 
Bever_nieuw_appartement_en_overlast_n-wegen__10_
De toekomstige bewoonster - © Deschuyffeleer
 

Binnenkort kan het OCMW beschikken over een bijkomend noodappartement. De renovatiewerken aan het gebouw op de Plaats 21a zijn in een eindfase beland. Samen met de eerder ingerichte éénmanswoning en het lokaal voor de Chiro krijgt de site zo haar definitieve bestemming.

Een tiental jaar geleden werd het gebouw door de gemeente aangekocht om er de toenmalige landelijke politie te huisvesten. Door de politiehervorming met de oprichting van de politiezone Pajottenland en de recente integratie van de gemeentelijke politiepost in het vernieuwd en uitgebreid gemeentehuis kon de gemeente evenwel uitkijken naar een nieuwe bestemming. Noodopvang van personen kreeg hierbij de voorrang.
De ligging van het gebouw in het centrum maakte het uitermate geschikt niet alleen als bijkomstig lokaal voor de Chiro maar ook voor het opvangen van asielzoekers en personen in noodsituaties.
Nu werd in laatste instantie dan ook de zolderverdieping verbouwd en ingericht als tweede woonst. De werken werden volledig uitgevoerd door OCMW-personeelsleden.
Recent kocht de gemeente nog het oud kloostergebouw naast de school op Akrenbos. Ook hier zal de gemeente nog een viertal appartementen inrichten. Ook de oude beenhouwerij biedt nog een aantal mogelijkheden. In totaal zal Bever zo kunnen beschikken over een vijftal appartementen van het gemeentebestuur en twaalf van het OCMW voor sociale en noodhuisvesting.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief