De paasklokken vlogen ook over BEVER

C21

De paasklokken vlogen ook over BEVER

Bever_pasen__2011-deschuyffeleer__10_
De paaskip in goed gezelschap ... Foto's © Deschuyffeleer
 
Bever_pasen__2011-deschuyffeleer__3_
Leden van de jeugsraad - © Deschuyffeleer
 
Bever_pasen__2011-deschuyffeleer__6_
De laatste richtlijnen meegeven... © Deschuyffeleer
 
Fotocollage_-_deschuyffeleer
... en zoeken, zoeken, zoeken - © Deschuyffeleer
 

Alle 2 tot 8-jarige kinderen van de gemeente waren uitgenodigd en werden getrakteerd op een paaseierenraap. Net zoals de zes voorafgaande jaren wist de jeugdraad van voorzitster Peggy Reygaerts met de financiële steun van het gemeentebestuur hier voor te zorgen. De jeugdraad wil met de actie de jonge kinderen daadwerkelijk aanspreken en van jongs af aan met hen een band scheppen.

Zoals gewoonlijk ging de speurtocht door op Paasmaandag op het speelplein achter het kaatsplein. Een zestigtal kinderen, opgedeeld in drie groepen, kregen elk een ruimte toegewezen zodat de allerkleinsten niet onder de voeten konden worden gelopen. In een mum van tijd waren alle kleurrijke eitjes en dito zakjes ontdekt en werden zij ijverig in ieders mandje gelegd. De paaskip was dan weer waakzaam dat alles eerlijk werd verdeeld.  
Peggy Reygaerts, Lynn Six, Melanie Denaeyer, Veerle Ricour, Thomas Landuyt, Jorden Krikilion, Joffrey Pensis en  Thomas Deneyer zijn de jongeren van de jeugdraad die het College van Burgemeester en Schepenen adviseren omtrent de thema’s die kinderen en jongeren aanbelangen. Naast hun adviezen richt de jeugdraad zelf ook jaarlijkse verschillende activiteiten in zoals deze paaseierenraap, de kerstboomverbranding en de kinderanimatie tijdens de dorpsfeesten.
“Onze raad staat uiteraard open voor iedereen die samen met ons wil ijveren voor het wel en wee van onze jeugd. Zij die er graag zouden bijhoren kunnen info inwinnen bij onze leden,” aldus de voorzitster. Wie hier klikt vindt alle verdere contactgegevens.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief