BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

Aaaa_logo_ep_schepencollege-gemeenteraad

Scholengemeenschap Zuidwest-Pajottenland
Ook Bever stemt in met de verlenging van de deelname aan de huidige scholengemeenschap Zuidwest-Pajottenland. Deze samenwerking in de schoot van het basisonderwijs werd reeds in 2005 boven de doopvont gehouden. Eind augustus zou de samenwerking normaliter aflopen.  De verlenging spreidt zich uit over drie jaar tot in 2014.

Samenwerking met Woonwinkel bestendigd
Samen met de overige Pajotse gemeenten bestendigt ook Bever de samenwerking met de Woonwinkel voor de komende drie jaren. De gemeenteraad zette hiertoe het licht op groen. De Woonwinkel is een intergemeentelijke vereniging in het kader van het lokaal woonbeleid. Hij geeft de bevolking advies rond wonen en ondersteunt ook de gemeentebesturen bij allerlei problemen rond huisvesting. De jaarlijkse bijdrage van Bever bedraagt 4 689 euro. Michel De Bleser werd aangeduid om te zetelen in het Beheerscomité.
 
Aanpassing personeelsorganisatie
Het gemeentebestuur past haar personeelsorganisatie aan voor een betere dienstverlening. Zo komt er een bijkomende afdeling jeugd, senioren en vrije tijd. De nieuwe administratieve medewerker voor deze dienst zal de gemeente in haar beleid moeten ondersteunen, de gemeente vertegenwoordigen in de verschillende raden en acties op het getouw zetten en opvolgen. Ook de technische dienst krijgt er een halftijdse administratieve medewerker bij voor de afhandeling van de dossiers inzake stedenbouw en milieu. Met de operatie is een geschatte personeelsmeerkost van 65 978 euro gemoeid. Hier en daar zijn er ook nog enkele kleine verschuivingen van functies.
 
Termijn verbeteringswerken Akrenbos verlengd
Door bijkomende opgelegde werken en problemen met de nutsleidingen wordt aannemer Nijs een termijnverlenging van 25 werkdagen toegestaan voor het uitvoeren van de verbeteringswerken in Akrenbos. Als alles verder volgens plan verloopt zouden de werken nu midden juni volledig moeten beëindigd zijn.        
 
 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief