Ook in BEVER uniforme snelheidsregimes

C21

Ook in BEVER uniforme snelheidsregimes

Bever_gemeenteraad_april_2011_-___1____deschuyffeleer
Muydt Bever - Foto © Deschuyffeleer
 

Op de talrijke smalle landelijke wegen komen er nu ook zonale uniforme snelheidsbeperkingen tot 50km/u. De maatregel past in het harmoniseren van de verschillende snelheidsregimes in de gemeente tot de algemeen gangbare 30/50/70-normen. De gemeenteraad bereikte hieromtrent een akkoord. Om te besparen op de aankoop van verkeersborden werden ook Burght en Muydt, nochtans afdoende brede tweevaksbanen, voorlopig in een zone 50 opgenomen.

Aan de schoolomgevingen in het centrum en op Akrenbos evenals in de Freest is de snelheid beperkt tot 30km/u. Behoudens in de schoolomgevingen en in de bebouwde kommen geldt op de gewestwegen een toegestane limiet van 70 km/u. De overige gemeentelijke wegen worden voorlopig opgedeeld in twee zones van max. 50km/u.

Aan de grote invalswegen plaatst de gemeente ook informatieborden om de weggebruikers duidelijk te maken dat in de gemeente zonale snelheidsbeperkingen van toepassing zijn. Naast Gooik, Herne en Galmaarden is Bever overigens de vierde gemeente in de politiezone die geharmoniseerde uniforme snelheidsbeperkingen inlast.
 
De eerstkomende zes maanden moeten tellingen en metingen duidelijk maken of de max. snelheid van 50km/u op Burght en Muydt aanvaardbaar en afdwingbaar zijn. Een prioritair punt bij de snelheidscontroles van de lokale politie is de Eeckhout. Hier wil korpschef Marc Hellinckx merkbaar inspelen op de noodzakelijke eerbiediging van de reeds van kracht zijnde beperkingen.    
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief