BEVER - Eerste bijeenkomst van de seniorenraad

C21

BEVER - Eerste bijeenkomst van de seniorenraad

Eeste_vergadering_seniorenraad_bever_mei_2011__1_
Zij namen deel aan de eerste bijeenkomst van de seniorenraad - Foto's © Deschuyffeleer
 
Eeste_vergadering_seniorenraad_bever_mei_2011__3_
Een zo goed als voltallig bestuur van de nieuwe seniorenraad - © Deschuyffeleer
 
Eeste_vergadering_seniorenraad_bever_mei_2011__5_
Burgemeester Luc Deneyer, schepen Michel Debleser en voorzitter van de seniorenraad Marie-Jeanne Deschuyteneer © Deschuyffeleer
 

Omdat de nieuwe seniorenraad alle 60-plussers uit de gemeente wil ten dienste zijn werden kost noch moeite gespaard om hen allen uit te nodigen op de allereerste senioren-bijeenkomst. Een vijftigtal gaven een positief gevolg  aan de oproep.

Om één en ander over de werking van een seniorenraad uit de doeken te doen werd een beroep gedaan op Jules Claikens, de vroegere voorzitter van de provinciale Ouderenadviesraad en tevens voorzitter van de Ouderenraad in Dilbeek.  Jules Claikens: ”Doordat de  60-plussers een groeiende en meer belangrijke bevolkingsgroep aan het worden zijn dienen zorgvernieuwende projecten waarbij zorg moet worden gezien in de breedste betekenis van het woord jaar na jaar aan relevantie’ . Ook Hilaire De Crem van de Regionale Adviesraad Pajottenland sprak over de inzet en de ondersteuning die de welvaart en het welzijn van de beoogde doelgroepen viseren.

Met 465 inwoners van meer dan 60 jaar op een totale bevolking van amper 2160 zielen kan gesteld dat Bever een gemeente is met een  rijk contingent aan 60-plussers.
Samen met voorzitter Marie-Jeanne Deschuyteneer werden een reeks meer praktische vragen zoals wat is een seniorenraad, waarvoor dient hij, welke zijn er de objectieven van en wie is er lid van één voor één uitgelegd en toegelicht.
De eerste actie waarvoor de hulp van de raad wordt gesolliciteerd is een behoefteonderzoek bij de senioren. Hierbij worden alle betrokkenen bezocht en wordt er gepolst naar antwoorden op onderwerpen als  huisvesting, veiligheid, mobiliteit en bereikbaarheid.
Via de tussenkomst van de Vrije Universiteit van Brussel zullen de resultaten in een analyse worden gegoten  die later zal aangewend worden voor onder meer een  gemeentelijke informatiecampagne. Ook zullen deze bevindingen van kapitaal belang zijn bij de opstelling van een volwaardig gemeentelijk ouderenbeleidsplan.    
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief