BEVER - Een succesrijke VELT-opentuindag

C21

BEVER - Een succesrijke VELT-opentuindag

Open_tuindag_4_juni_2011_deschuyffeleer__2_
MAR-stand op het dorpsplein in Bever - Foto's © Deschuyffeleer
 
Open_tuindag_4_juni_2011_deschuyffeleer__3_
Tuin van Georgette François - © Deschuyffeleer
 
Open_tuindag_4_juni_2011_deschuyffeleer__5_
tuin van Thierry en Sabine Vermassen. Op de voorgrond Vankelekom Gerda - © Deschuyffeleer
 
Open_tuindag_4_juni_2011_deschuyffeleer__11_
Heksentuin van Bruno Vandewinckel - © Deschuyffeleer
 
Open_tuindag_4_juni_2011_deschuyffeleer__18_
Tuin van Paule Jussiant - © Deschuyffeleer
 
Open_tuindag_4_juni_2011_deschuyffeleer__19_
Tuin van Bart Roelandt en Sandra Muyldermans - © Deschuyffeleer
 
Open_tuindag_4_juni_2011_deschuyffeleer__27_
Tuin/boomgaard van Werner Godfroid en Loes Wijnant - © Deschuyffeleer
 

Om de twee jaar nodigt de  milieuadviesraad de tuinliefhebbers uit kennis te maken met enkele waardevolle ecologische tuinen. In het aanbod van de  ecotuinenwandeling van dit jaar zat naast een heksentuin, een piepkleine ecotuin, een parktuin, een romantische knipseltuin en een landschapstuin ook de meest biodiverse tuin van Vlaanderen

De zes tuinen, verbonden door een wandellus van 5 km of een wandel- en fietslus van 11 km wisten zo meer dan 150 bewonderaars te mobiliseren. Bij het vertrek aan de kerk werden de deelnemers getrakteerd op een flinke portie informatie en een gedetailleerde beschrijving over de routes en de te bezoeken tuinen.  
“De belangstelling leek me vrij groot. De variëteit aan tuinen boeide de mensen enorm”, weet voorzitter Phil Castelain mee te geven. “De opkomst lag voor de helft bij inwoners van Bever”.
Bij Werner Godfroid was de belangstelling voor de plaatselijke fruitboomvariëteiten zoals Grawijning (appel), oogstappeltjes, dobbel Flip (peren) en Pamelse datjes (pruimen) uitermate groot. Ook werd hier de uitleg over de individuele behandeling afvalwater (IBA) fel gesmaakt.
Gelet op het succes flirten de organisatoren nu met de idee om van het evenement een jaarlijks weerkerend gebeuren te maken.
Bij Bruno Vandewinckel konden de bezoekers terecht voor een heksentuin. Een kleine ecologische tuin was te bezichtigen bij Georgette François en een landschappelijke parktuin bij Thierry en Sabine Claeys-Vermassen. Bij Werner Godfroid kregen de liefhebbers een nieuwe boomgaard voorgeschoteld. Als trotse bezitter opende Paule Jussiant  dan weer de poorten van haar romantische knipseltuin. De tuin van Bart en Sandra Roelandt-Muyldermans, vorig jaar nog verkozen als ‘meest biodiverse tuin van Vlaanderen’ mocht ook zeker op het appel niet ontbreken.
Voor nog meer praktische info klik hier
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief