BEVER – Nog plaatsen beschikbaar in basisschool

C21

BEVER – Nog plaatsen beschikbaar in basisschool

Luc_deneyer_dir_akcent__-_deschuyffeleer__2_
Directeur Guy Deneyer van Ak'Cent - Foto © Deschuyffeleer
 

Het heeft er alle schijn van dat de basisschool Ak’cent naar toekomend schooljaar geen kinderen zal dienen te weigeren. Eerder dit jaar werd noodgedwongen een leerlingenstop ingevoerd. Inmiddels werden er slechts 28 nieuwe kinderen aangemeld. Nu de periode van de aanmeldingen achter de rug is zijn nieuwe leerlingen dan ook nog steeds welkom.

Door de aanhoudende groei van de schoolgemeenschap zag het gemeentebestuur zich verplicht een leerlingenstop in te voeren. Met haar amper 2000 inwoners diende Bever in te staan voor het basisonderwijs van meer dan 400 kinderen. Veel taalgemengde gezinnen uit de nabijgelegen Franstalige gemeenten stuurden immers ook hun kinderen naar Ak’cent, die overigens een uitstekende reputatie geniet. Zonder beperkende maatregelen zou de nieuwgebouwde school reeds na enkele jaren uit haar voegen gebarsten zijn.
 
Er werd dan ook vanuit het gemeentebestuur in samenspraak met de schoolraad beslist het aantal leerlingen te bevriezen op 400. Er werd een reglementering uitgekiend waarbij de broertjes en zusjes van er reeds schoolgaande kinderen in eerste instantie voorrang kregen. Vervolgens werd er een aanmeldingsperiode ingelast voor nieuwe kinderen op basis van de afstand tussen de school en de woonplaats. Zo behielden de kinderen uit de gemeente alle kansen. De periode verstreek eind vorige week. Blijkt nu dat zo slechts 28 nieuwe kinderen in aanmerking komen voor inschrijving.
 
“Voor het geboortejaar 2009 zijn er thans nog 12 plaatsen beschikbaar”, zegt co-directeur Guy Deneyer. “Wie eerst de directie contacteert zal eerst ingeschreven worden. Het is wel zo dat alle kinderen van 2009 nu reeds moeten ingeschreven worden ook al start het kind pas effectief op 1 september 2012”.
 
Ook voor de kinderen van 2008 blijken er nog voldoende vrije plaatsen te zijn, voor dezen van 2007 en 2006 is het aantal plaatsen wel al enigszins beperkt.
 
“Als directie zijn wij uiteraard zeer tevreden met het positief verloop van de ganse operatie”, wil co-directrice Dorien Cochez maar al te graag kwijt. “Tot op heden hebben wij geen enkel aangemeld kind moeten afwijzen. Natuurlijk maakt deze boodschap ook de ouders van de aangemelde kinderen zeer gelukkig”.
 
Contacten voor alsnog inschrijvingen bij de directie Guy Deneyer (0475/59 39 17) en Dorien Cochez (0486/08 65 94).     
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief