HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving speelt Duitse hotelvleugel in

C21

HERNE – Fanfare Sint-Pieters-Herleving speelt Duitse hotelvleugel in

De_muzikanten_voor_het_hotel
Sint-Pieters-Herleving op bezoek in Duitsland - Foto's ingezonden
 
Groepsfoto_sint_pieters_herleving_aan_de_moesel
Veertig muzikanten en een vijftigtal sympathisanten vertrokken die dag bij het ochtendgloren met een dubbeldekbus richting Moezel....
 
Optreden_op_het_terras_van_het_hotel
Na een lichte lunch in het Erbhof mocht Sint-Pieters-Herleving in avant-première een deel van zijn septemberconcert ten beste brengen voor een terras vol gasten....
 
Aankomst_muzikanten
 

Zo pas ruilde de Koninklijke Fanfare Sint-Pieters-Herleving een druilerig België voor een dagje Duitsland om er aan de Moezel de nieuwe vleugel van het hotel Erbhof Sankt Michael officieel ‘in te spelen’. 

Het hotel is eigendom van Michael Quint, wijnbouwer en zoon van Suzanne Vanderstocken uit Sint-Pieters-Kapelle die het huwelijksgeluk in het Duitse Wintrich vond. Terwijl Suzanne en haar man de zaak in Wintrich uitbouwden, verbleef de kleine Michael gedurende lange periodes bij zijn grootouders in Sint-Pieters-Kapelle…

Dat schept uiteraard een band. Zo wordt de moezelwijn die Michael Quint nu verbouwt jaarlijks geschonken op alle festiviteiten van de fanfare. Toen de eigenaar besloot zijn bij Vlaamse vakantiegangers erg geliefde Erbhof Sankt Michael uit te breiden, groeide dan ook het plan om de nieuwe vleugel mettertijd te laten ‘inspelen’ door de muziekmaatschappij van Sint-Pieters-Kapelle.

Veertig muzikanten en een vijftigtal sympathisanten vertrokken die dag bij het ochtendgloren met een dubbeldekbus richting Moezel. Na een stop in het pittoreske Bernkastel mocht het hele gezelschap de boot op om via de Moezel zelf van Bernkastel naar Wintrich verder te reizen. Ondanks ook hier een lichte regen kon iedereen van op het dek met volle teugen genieten van het prachtige uitzicht.
 
Na een lichte lunch in het Erbhof mocht Sint-Pieters-Herleving in avant-première een deel van zijn septemberconcert ten beste brengen voor een terras vol gasten. De plaatselijke burgemeester nam het woord, de pastoor zegende de nieuwe hotelvleugel in en daarna speelde de Belgische fanfare nog een partijtje ambiancemuziek.  
 
Terwijl de muzikanten en hun gezelschap van het overvloedige buffet genoten, nam een plaatselijke fanfare het estafettestokje over, op het einde luid toegejuicht en aangemoedigd door de Belgische muzikale confraters. Naar goede traditie namen die daarop de scène weer over voor een hele reeks prettige liedjes waarbij de talrijke Vlaamse gasten van Erbhof Sankt Michael hun hart konden ophalen. Slechts node konden de meest enthousiaste muzikanten bij het invallen van de schemering met enige tegenzin weer naar de bus geleid worden.
 
Na haar geslaagde trip in Duitsland maakt St-Pieters-Herleving zich nu voor op haar ‘citytripconcert’ op zaterdag 3 september.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief