BEVER - Parochiegemeenschap wuift pastoor Georges Verhaeghe uit

C21

BEVER - Parochiegemeenschap wuift pastoor Georges Verhaeghe uit

Laatste_mis_pastoor_verhaegen_bever_-___deschuyffeleer__28_
Pastoor Georges Verhaegen - Foto's © Deschuyffeleer
 
Laatste_mis_pastoor_verhaegen_bever_-___deschuyffeleer__32_
Pastoor Verhaegen omringd van de leden van de kerkfabriek met voorzitter Paul Maesfranckx - © Deschuyffeleer
 
Laatste_mis_pastoor_verhaegen_bever_-___deschuyffeleer__11_
E.H. Georges Verhaegen - © Deschuyffeleer
 
Laatste_mis_pastoor_verhaegen_bever_-___deschuyffeleer__1_
Paul Maesfranckx ontvangt het zilveren Sint-Romboutskruis - © Deschuyffeleer
 
Laatste_mis_pastoor_verhaegen_bever_-___deschuyffeleer__33_
 
Laatste_mis_pastoor_verhaegen_bever_-___deschuyffeleer__5_
De 75-jarige pastoor Georges Verhaegen sprak er zijn parochianen voor de laatste keer toe..... - © Deschuyffeleer
 

De misviering in de St-Martinuskerk tijdens het weekend kreeg een extra-dimensie. De 75-jarige pastoor Georges Verhaegen sprak er zijn parochianen voor de laatste keer toe. Daarna wuifde de kerkfabriek in besloten kring de parochieherder uit.

Naast de parochies van Galmaarden en Tollembeek neemt E.H. Andy Penne uit Nederhasselt voortaan ook de zielenzorg waar in Bever. Het was juist voor het groot verlof dat Mgr Léonard in overleg met het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen Andy Penne mee aanstelde voor de St-Martinusparochie in Bever.
“In deze tijden van een tekort aan priesters is het voor de parochies van de Federatie Herne een genade een bijkomende priester te mogen verwelkomen”, aldus de voorzitter van de kerkfabriek Paul Maesfrancx. Door de kerkmeester werd pastoor Verhaegen geprezen voor zijn natuurlijke vriendelijkheid, zijn bescheidenheid, zijn zorgzaamheid, zijn zachtheid en zijn attent zijn. “Wij zijn hem dankbaar want hij was een goede zaaier ten dienste van de bevolking, de kerkgemeenschap en de kerkfabriek”.
Tijdens zijn 15-jarige aanwezigheid had pastoor Verhaegen mee de hand in onder meer de kerkrestauraties van 2005 en 2010, de historische processie van 2007 waaraan 18 St-Martinusparochies deelnamen, de restauratie van de ‘Engeltjes’, de nieuwe kerkstoelen en de klassering van de kerk als beschermd monument.  
Georges Verhaegen werd in 1935 geboren in Roeselare. Na zijn theologische studies in het St.-Laurentiuscollege te Aalst werd hem in 1964 als minderbroederkapucijn Edingen toebedeeld als thuishaven. Drie jaar later werd hij onderpastoor in de parochie van Sint-Pieters-Kapelle. Hij volgde er in 1972 Petrus Hoedt op als pastoor. Georges Verhaegen werd parochiepastoor in Bever na het overlijden van kapelaan Jan Pornel in 1997. Hij blijft alsnog actief in de parochies van Sint-Pieters-Kapelle en van de Herhout in Tollembeek.
Tijdens de eredienst mocht pastoor Verhaegen ook de voorzitter van de kerkfabriek Paul Maesfranckx lauweren voor zijn meer dan 25 jaar actief lidmaatschap. Hij kreeg dan ook het zilveren Sint-Romboutskruis toegekend. Dit is een kerkelijk diocesaan ereteken en tevens de hoogste nationale kerkelijke onderscheiding in België die enkel aan verdienstelijke leden van de kerkfabriek, van het kerkpersoneel of weldoeners van de kerk worden toebedeeld.
De presentatieviering van de nieuwe pastoor Andy Penne vindt plaats op zaterdag 6 augustus om 19u in de St-Martinuskerk. Aansluitend is er een receptie aangeboden door het gemeentebestuur in de parochiezaal. De nieuwe priester is gevestigd in het centrum van Galmaarden, Kammeersweg,10. Pastoor Andy Penne is vanaf nu te bereiken op 0468/32 38 17 en 054/24 59 90 en via www.priesterpenne.be.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief