BEVER / HERNE – Presentatieviering pastoor Andy Penne

C21

BEVER / HERNE – Presentatieviering pastoor Andy Penne

Presentatiemis_andy_penne_bever_-_deschuyffeleer__51_
De presentatiemis werd mede opgedragen door de pastoors Georges Verhaege (Herne), David Lebrun (’s Hertogenbosch) , Serge De Cauwer (Denderleeuw) en diaken Herman Depelsmaeker (Herdersem) - Foto's © Deschuyffeleer
 
Presentatiemis_andy_penne_bever_-_deschuyffeleer__4_
 
Presentatiemis_andy_penne_bever_-_deschuyffeleer__6_
 
Presentatiemis_andy_penne_bever_-_deschuyffeleer__32_
 
Presentatiemis_andy_penne_bever_-_deschuyffeleer__45_
Toespraak burgemeester Luc Deneyer - © Deschuyffeleer
 
Presentatiemis_andy_penne_bever_-_deschuyffeleer__48_
Welkom vanwege de kerkraad - © Deschuyffeleer
 
Presentatiemis_andy_penne_bever_-_deschuyffeleer__53_
Pastoor Penne samen met zijn ouders, broer en schoonzus - © Deschuyffeleer
 
Presentatiemis_andy_penne_bever_-_deschuyffeleer__54_
Na de kerkelijke dienst boden het gemeentebestuur, de kerkraad en de parochieploeg de nieuwe parochieherder en de kerkgangers een receptie aan - © Deschuyffeleer
 

De presentatiemis van de pas aangestelde pastoor Andy Penne in de St-Martinuskerk van Bever mocht rekenen op een ruime belangstelling. Ook een omvangrijke delegatie vanuit zijn vroegere Nederlandse parochies woonde de viering bij. Na de kerkelijke dienst boden het gemeentebestuur, de kerkraad en de parochieploeg de nieuwe parochieherder en de kerkgangers een receptie aan.

Andy Penne werd door aartsbisschop Mgr. Josef Leonard in samenspraak met bisschop Mgr. Leon Lemmens benoemd tot pastoor in de federatie Herne voor de parochies van Bever, Galmaarden en Tollembeek. Hij werd in Nederhasselt geborgen op 14 januari 1972. Voor zijn theologische studies trok hij naar het seminarie Sint-Janscentrum in ’s Hertogenbosch in Nederland waar hij 14 jaar terug tot priester werd gewijd. Tot voor terugkeer naar België nam hij boven de Moerdijk reeds de zielenzorg waar van vier parochies.  
 
Met zijn 39 jaar is Andy Penne veruit de jongste priester uit de federatie. In de viering liet de kersverse herder meteen zijn enthousiasme, daadkracht en drang naar modernisering in zijn toebedeelde parochies blijken. Zo meent hij steevast dat om jeugdige mensen aan te spreken ook hedendaagse middelen zoals digitale communicatie dienen aangewend. “Ook de kerkgemeenschap moet gebruik maken van nieuwe wegen en men kan het woord van God toch niet verkondigen met een zuur gezicht”, gaf hij als kwinkslag mee..
 
Andy Penne is duidelijk gelukkig terug in België te zijn. “Ik heb er altijd van gedroomd om bij mijn mensen in Vlaanderen terug thuis te kunnen komen. Zo deed het zingen van ‘O Gij Lieve Vrouw van Vlaand’ren’ mij dan ook wel een traantje wegpinken”.
 
In zijn homilie gaf pastoor Penne ook zijn slagzin “wees gerust, ik ben het, vrees niet” als visitekaartje aan zijn parochianen af. Hiermee wilde hij zijn voornemen beklemtonen om samen met zijn parochiegemeenschappen de verdere levensreis te maken waarbij hij als gezant van God de mensen de hand reikt om ook de onvermijdelijke stormen te doorstaan.
 
De voorzitter van de kerkraad Paul Maesfrancks en burgemeester Luc Deneyer heetten de nieuwe jonge parochiepriester welkom. Beiden rekenen op een vruchtbare samenwerking.
 
De presentatiemis werd mede opgedragen door de pastoors Georges Verhaege (St-Pieters-Kapelle), David Lebrun (’s Hertogenbosch) en Serge De Cauwer (Denderleeuw) en diaken Herman Depelsmaeker (Herdersem). 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief