3de editie van het BEVERs criterium

Koers_den_bidon_dorpsfeesten_2011__24_
Jeroen Van Geyte (Galmaarden) won de spurt won voor Andy Haelterman (Geraardsbergen) en Glen Cheerolfs (Ronse) - Foto's Deschuyffeleer

Koers_den_bidon_dorpsfeesten_2011__2_
34 renners aan het vertrek - © Deschuyffeleer

Koers_den_bidon_dorpsfeesten_2011__10_
Deze kopgroep hield het uit tot aan de eindstreep - © Deschuyffeleer

Koers_den_bidon_dorpsfeesten_2011__12_
Overwinning van Jeroen Van Geyte - © Deschuyffeleer

Wielerclub Den Bidon mocht voor de 3de editie van het Bevers Criterium voor Gentlemen zonder vergunning van minstens 18 jaar organiseren en mocht welgeteld 34 renners aan de startlijn verwelkomen.  Deze sportmanifestatie was een onderdeel van de Dorpsfeesten.

Voor slechts een tiental renners werd het een heuse wedstrijd. Voor de overigen werd het een echte afvallingskoers. Na 15 ronden van nagenoeg 3 km was het Jeroen Van Geyte uit Galmaarden van Terheyde Cyclingteam die in de spurt het pleit won voor Andy Haelterman uit Geraardsbergen en Glen Gheerolfs uit Ronse. De winnaar van de vorige editie was Sven Gheerolfs. Voor hen lagen een gouden, zilveren en bronzen bidon klaar. Plaatselijke vedette Geert Vandaele strandde op een eervolle 7de plaats. De prijs van de pechvogel was weggelegd voor Jonas Van Ginneken.

Zowel de groene bidon, voor de tussenspurt aan de aankomstlijn aan het einde van de 4de ronde, als de bolletjes bidon, voor de bergprijs, een spurt op de Burchtberg aan het begin van de 6de ronde, gingen naar winnaar Jeroen Van Geyte.

Alle deelnemers, of zij nu de wedstrijd uitreden of niet, waren het roerend eens. Het was een mooi parcours en het initiatief om een koers te geven voor renners zonder enige vergunning is zeer lovenswaardig en zeker vatbaar voor herhaling.