BEVER – Tochten door steengroeve spreken MTB-ers sterk aan

C21

BEVER – Tochten door steengroeve spreken MTB-ers sterk aan

Mtb__klimax__dorpsfeesten_2011__2_
© Deschuyffeleer
 
Mtb__klimax__dorpsfeesten_2011__4_
© Deschuyffeleer
 
Mtb__klimax__dorpsfeesten_2011__8_
© Deschuyffeleer
 
Mtb__klimax__dorpsfeesten_2011__9_
© Deschuyffeleer
 
Mtb__klimax__dorpsfeesten_2011__12_
© Deschuyffeleer
 

Een efficiënte promotiecampagne, een sterke reputatie als organisator en een unieke blikvanger met de doortocht van de steengroeve van Lessen maakten van de 9de mountainbike-tochten van fietsclub Klimax opnieuw een succesverhaal. Ondanks de verlofperiode, de voorspelde regenbuien en de recente concurrentie van twee organisaties in de omgeving mochten voorzitter Max Desmecht en zijn team 310 bikers verwelkomen. Voor de familietocht op de weg daagden nog eens 52 fietsers op. Tegenover vorig jaar liep het deelnemersaantal zo met meer dan 50 op.

Als bij wonder gingen de hemelsluizen even voor de start van de tochten dicht en konden de MTB-ers en de fietsers zich toch nog in een zomerse outfit aandienen voor hun tochten. De organistoren weten overigens als geen ander hun tochten sportief op te bouwen. Na een vrij gemakkelijke aanloop dagen de meeste hindernissen pas naar het einde toe op. Zo is de doortocht van de steengroeve in Lessen een enige ervaring niet alleen op sportief vlak maar ook als bezienswaardigheid.
 
Dit jaar werd de steengroeve ingereden langs de kleine ingang. De deelnemers dienden zo dan ook vanuit het diepste punt, via de bevoorrading op 50 m onder de zeespiegel, de ganse beklimming met hier en daar stukken met een hellingsgraad van 20% te overwinnen. Dat dit niet steeds helemaal lukte bij menig MTB-er spreekt voor zichzelf. Als tegenprestatie kregen zij wel een subliem zicht op de steengroeve, die anders voor leken niet toegankelijk is. Velen genoten dan ook met volle teugen van de schitterende taferelen.
 
Stilaan bouwen de tochten met de steengroeve van Lessen zich een merkwaardige reputatie op. Zo zijn er niet alleen de trouwe deelnemers uit de eigen streek maar ook tal van bikers vanuit de vlakke Kempen of de lage Polders aan de zee zakken nu maar al te graag af naar Bever om er kennis te maken met deze bijzondere attractie. Zo beten ook MTB-ers uit Aartselaar, Mortsel, Gistel, Bonheiden en Rijkevorsel zich de tanden stuk op de flanken van de steengroeve. Gelukkig wachtten ook hen bij terugkeer in het dorp een flinke portie mosselen of een stevige côte-à-l’os. Het was bij aankomst ook vele bikers aan te zien dat de tochten het uiterste van hun kunnen hadden gevergd. Velen lieten zich na hun tocht van 40 of 50km vlug neervleien op de stoelen en banken aan de feesttent en snakten naar een hartversterkend drankje. 
 
Klimax mag zich nu stilaan opmaken voor hun Halloween MTB- en wandeltocht op vrijdag 21 oktober.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief