BEVER - Nieuwe inwoners maken kennis met tovenaars en heksen.

C21

BEVER - Nieuwe inwoners maken kennis met tovenaars en heksen.

Nieuwe_inwoners_bever_2011__8_
Foto's © Deschuyffeleer
 
Nieuwe_inwoners_en_nieuwe_straatnamen_bever__1_
© Deschuyffeleer
 
Nieuwe_inwoners_bever_2011__4_
© Deschuyffeleer
 
Nieuwe_inwoners_bever_2011__3_
© Deschuyffeleer
 
Nieuwe_inwoners_bever_2011__21_
Receptie aangeboden door het gemeentebestuur - © Deschuyffeleer
 

Ieder jaar met de Dorpsfeesten nodigt het gemeentebestuur de nieuwe inwoners uit op een samenkomst om ongedwongen en in een aangename sfeer met elkaar kennis te maken. Een dertigtal onder hen beantwoordde de oproep.

In de polyvalente zaal van de basisschool Ak’cent werden de nieuwe inwoners verwelkomd door het gemeentebestuur. Ook werder zij er wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen van hun nieuwe” gemeente. Naast een uiteenzetting over de taken van het gemeentebestuur en de werking van de diensten kregen ook het OCMW en de milieu- , de sport-, de senioren- en de cultuurraad de nodige aandacht.  Ook de schoolgemeenschap, de sportinfrastructuur, de parochies en de politiediensten werden tegen het licht gehouden.
Met enige fierheid merkte burgemeester Luc Deneyer op dat Bever het meest landelijke, het meest groene en het mooiste dorp  is uit het Pajottenland en wijde omgeving. Verder stelde de burgervader dat Bever als kleine gemeenschap persoonlijk contact hoog in het vaandel draagt. Het gemeentebestuur wil dicht bij de mensen staan en ook mee inhoud geven aan het zorg dragen voor elkaar.
De gemeentelijke autoriteiten en de cultuurraad namen het gezelschap daarna op sleeptouw voor een korte rondleiding in het centrum. Van de gelegenheid werd overigens ook gebruik gemaakt om een tiental oude straatnamen terug symbolisch in ere te herstellen.
Om de kennismaking kracht bij te zetten werd een receptie aangeboden die in het kader van de Dorpsfeesten doorging op het petanqueplein. Ook kregen de nieuwkomers als aanzet voor hun integratie in de lokale gemeenschap een middagmaal aangeboden in de feesttent.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 aug 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief