GERAARDSBERGEN / REGIO – Gezond en wel met Tai Ji Quan

C21

GERAARDSBERGEN / REGIO – Gezond en wel met Tai Ji Quan

Tai_ji_quan
 

Ook in en rond Geraadsbergen kunnen liefhebbers steeds terecht voor sessies van Tai Ji Quan, de traditionele Chinese gezondsheids- en bewegingsleer bij uitstek. Lesgever is Theo Van den Boeck uit Zandbergen. De essentie van Tai Ji Quan ligt vervat in het gezegde ‘sterk als een houthakker, soepel als een kind en stil als een wijze’.

“Tai Ji Quan krijgt de laatste jaren door zijn uitzonderlijke eigenschappen meer en meer enthousiaste aanhangers. Het staat voor het erg meditatief en harmonieus uitvoeren van mooie, langzame en gracieuze bewegingen liefst ergens op een mooi ogende locatie zoals een park of een andere rustgevende ruimte”, luidt het uit de mond van de lesgever, zelf leerling van Dr Shen, Shen Yin en Eddy Present.
 
In de Oudheid was Tai Ji Quan oorspronkelijk een gevechtskunst die met veel wijze raad doorweven was. Nu is het geëvolueerd tot een bewegingskunst waarvan de diep werkende invloed op lichaam en geest niet te ontkennen valt. Het is alleszins toegankelijk voor iedereen en wordt ook meer en meer aangeraden van uit de medische sector zoals door dokters, ostheopaten , psychologen en andere therapeuten als ondersteuning van het genezingsproces.
 
De regelmatige beoefening van Tai Ji Quan versterkt het natuurlijk immuniteitssysteem van de mens zodat de afweer tegen allerlei aandoeningen optimaal wordt. Maar ook blijkt het een harmoniërende werking te hebben op de geestelijke toestand. De geest wordt stil en rustig. De mens wordt zich weer bewust van een hoop dingen over zichzelf zoals zijn juiste plaats binnen het eigen universum. Dit alles resulteert dan in een gelukkig worden met zichzelf, zijn leven, de medemens en de omringende wereld.
 
“Stilaan ontdekt ook het bedrijfsleven Tai Ji Quan als bruikbaar in hun strategieën tegenover stress en andere negatieve factoren. Zo zijn in een bedrijf efficiëntie, motivatie, productiviteit en absenteïsme factoren die door Tai Ji Quan gevoelig kunnen opgevijzeld worden”, geeft Theo Van den Boeck nog graag mee alvorens op te trekken voor een nieuwe sessie met leerlingen.
 
In de streek zijn er Tai Ji Quan-sessies in het Baljuwhuis in Galmaarden op maandagavond vanaf 19u15 en in het Immaculata Maria Instituut in Roosdaal op vrijdagavond vanaf 19u. Er is doorlopend mogelijkheid in een sessie in te stappen.
 
Meer info bij de lesgever (054/33 74 19 of 0494/63 56 58).  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief