BEVER - Ere-schepen Edgard Weverbergh ten grave gedragen

C21

BEVER - Ere-schepen Edgard Weverbergh ten grave gedragen

Dscf0938
Edgard Weverbergh overleden. Hij werd 86 jaar. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc06569
Edgard Weverbergh - © Deschuyffeleer

In Bever werd ere-schepen Edgard Weverbergh ten grave gedragen. Een delegatie van het gemeentebestuur met burgemeester Luc Deneyer en ere-burgemeester Simon Driscart begeleidden de lijkwagen met de afgestorvene van aan het gemeentehuis naar de kerk en het kerkhof. De ere-schepen, die onafgebroken gedurende 35 jaar gemeenteraadslid was, werd 86 jaar.

Edgard Weverbergh kwam als CVP-militant in de lokale politiek terecht na het vastleggen van de taalgrens in 1963, waarbij het gehucht Akrenbos overgeheveld werd van Henegouwen naar Brabant. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 1964 stelde hij zich een eerste keer kandidaat als gemeenteraadslid. Bij die verkiezingen verloor de liberale partij haar meerderheid ten voordele van de CVP-lijst. Onder ere-burgemeester Goorinckx werd hij dan ook in de nieuwe meerderheid een eerste keer gemeenteraadslid.
Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1970 werd Edgard tot schepen verkozen in drie opeenvolgende legislaturen opeenvolgend voor Openbare Werken, Financiën en Burgerlijke Stand. Hij beëindigde zijn actieve politieke activiteiten samen met ere-burgemeester Simon Driscart in 2000.
Het was van uit zijn sociale bewogenheid en zijn gedreven engagement in het toneel, de fanfare en de gepensioneerdenbond dat de ere-schepen zich indertijd ook met de plaatselijke politiek ging bezighouden. “Edgard heeft zijn talenten niet opgeborgen en hierdoor vele mensen gelukkig gemaakt. Hij blijft ons bij als de man van de trouw aan het gegeven woord en dit in alle omstandigheden”, zei burgemeester Luc Deneyer in de afscheidsrede tijdens de eredienst in de St-Martinuskerk.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG - © Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief