BEVER – Een geëngageerde babbel in jouw huiskamer

C21

BEVER – Een geëngageerde babbel in jouw huiskamer

Werner_godfroid_armoede_party_dec_2011__2_
Nadine Straetmans (Welzijnsschakels en Bart Van Walle (Welzijnszorg) - Foto's © Deschuyffeleer
 
Werner_godfroid_armoede_party_dec_2011__4_
Een geëngageerde babbel ten huize van de familie Godfroid - © Deschuyffeleer
 

Welzijnszorg, Welzijnsschakels en volwassenenvorming Arch’educ organiseerden de voorbije maanden knusse babbels in de huiskamers van gastgezinnen rond armoede. Zo bracht Nadine Straetmans van Welzijnsschakels Dilbeek en Bart Van Walle van ‘Welzijnszorg - Samen tegen armoede’ hun verhaal en dat van hun verenigingen ten huize van Werner en Loes Godfroid in Bever.

De formule van zo’n een geëngageerde homeparty is eenvoudig. Een gezin nodigt enkele vrienden, buren of familieleden uit voor een warme babbel en krijgt hierbij ondersteuning vanuit de overkoepelende vzw Welzijnszorg, die armoede en uitsluiting bestrijdt in Vlaanderen en Brussel.
 
Gastheer Werner Godfroid: “Inzicht in armoede is essentieel als we de kloof tussen armen en niet-armen willen wegwerken. Bijna 1 500 000 Belgen blijken te leven met een armoederisico. Armoede veroorzaakt uitsluiting. Als mensen worden uitgesloten van een menswaardig bestaan, heet dat onrecht. Aandacht vragen voor de armsten in onze samenleving is niet vanzelfsprekend. Er blijken ook nog veel vooroordelen over te bestaan”.
 
Welzijnsschakels zijn werkzaam in plaatselijke initiatieven rond armoede. Nadine Straetmans is één van hen: “Na een korte documentaire inleiding breng ik op zo’n avond mijn doorleefde ervaringen in de strijd tegen armoede naar buiten. De meeste mensen hebben dan ook wel oor naar mijn soms pakkende getuigenissen”.
 
De campagne van Welzijnszorg staat dit jaar in het teken van kinderarmoede. Bart Van Walle
'Kinderen zijn de eersten om aan de lijve te ondervinden wat armoede betekent. Vooral maar niet alleen in verstedelijkt gebied leeft één op de vijf kinderen onder de armoedegrens, één op twee laaggeschoolden is werkloos en één gezin op de zeven heeft geen inkomen uit arbeid'
 
Meer info via contactpersoon denise.de.pauw@archeduc.be of 02/451 61 80 of www.welzijnszorg.be          
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief