De kleine geheimen van BEVER in boekvorm

C21

De kleine geheimen van BEVER in boekvorm

Aankondiging
Thierry Van Vreckem en Werner Godfroid - © Deschuyffeleer
 

Binnenkort verschijnt van de hand van dorpsgids Werner Godfroid het boek ‘De kleine geheimen van Bever’ met verrassende interessante weetjes over de gemeente. Fotograaf Thierry Van Vreckem maakte bij elke tekst een passende kunstfoto. Ook de Franstalige dorpsgenoten, Bever ligt pal op de taalgrens, worden door de auteur in het boek in hun taal aangesproken.

Werner Godfroid, voorzitter van de cultuurraad: “Tijdens geleide wandelingen maak ik de deelnemers graag attent op de historische achtergrond van de bijzondere sites, gebouwen en plaatsen die wij aandoen. Die informatie heb ik nu allemaal gebundeld in een boek. Het is een boek dat elke dorpeling die een beetje begaan is met het reilen en zeilen in zijn gemeente zich zou moeten aanschaffen. Ook voor liefhebbers van heemkunde is het een interessant naslagwerk”.
 
In het boek komen in totaal een 30-tal items aan bod met onder meer de roepsteen, de heks, het Mottekasteel, Akrenbos, de oliestampmolen en de Mouder der Bermhertigheyt.
 
Werner Godfroid studeerde moderne talen en geschiedenis. Hij woont in Bever en heeft er zijn roots. Hij kent de geschiedenis van zijn gemeente door en door en is actief in verschillende verenigingen. Thierry Van Vreckem studeerde fotografie in St-Lukas en beeldende kunst in Praag. Zijn foto’s tonen Bever alleszins vanuit een andere invalshoek.
 
Eerstdaags wordt het verschijnen van het boek bekendgemaakt in de gemeente met een flyer in alle brievenbussen. Het boek kost 15 euro, bij voorintekening slechts 12,50 euro door vooraf storting van het bedrag op BE 83-6528205648-15.
 
Het boek wordt voorgesteld op vrijdag 23 december om 19u30 in het atelier van Thierry Van Vreckem in Romont. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief