Bezienswaardigheden en kleine geheimen van BEVER

C21

Bezienswaardigheden en kleine geheimen van BEVER

Voorstelling_boek_met_kleine_geheimen_van_bever_dec_2011__18_
‘De kleine geheimen van Bever’, een tweetalig boek van eersteklas dorpsgids Werner Godfroid met originele, artistieke en fotografische illustraties getekend Thierry Van Vreckem - Foto's © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_boek_met_kleine_geheimen_van_bever_dec_2011__21_
© Deschuyfffeleer
 
Voorstelling_boek_met_kleine_geheimen_van_bever_dec_2011__20_
Werner Godfroid - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_boek_met_kleine_geheimen_van_bever_dec_2011__15_
Thierry Van Vreckem - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_boek_met_kleine_geheimen_van_bever_dec_2011__3_
Burgemeester Luc Deneyer - © Deschuyffeleer
 
Voorstelling_boek_met_kleine_geheimen_van_bever_dec_2011__16_
© Deschuyffeleer
 
Voorstelling_boek_met_kleine_geheimen_van_bever_dec_2011__9_
© Deschuyffeleer
 

Het atelier van fotograaf-kunstenaar Thierry Van Vreckem in Romont  was de trefplaats van cultuurminnend Bever voor de voorstelling van het boek ‘De kleine geheimen van Bever’. Het tweetalig boek van eersteklas dorpsgids Werner Godfroid met originele, artistieke en fotografische illustraties getekend Thierry Van Vreckem is een bundel met grote en kleine weetjes over 56 sites, gebouwen en locaties waarvan zelfs de meest doorwinterde Bevernaar nog iets kan opsteken.

Werner Godfroid, voorzitter van de cultuurraad: “Tijdens geleide wandelingen maak ik de deelnemers graag attent op de historische achtergrond van de bijzondere sites, gebouwen en plaatsen die wij aandoen. Die informatie heb ik nu allemaal gebundeld in een boek. Het is een boek dat elke dorpeling die een beetje begaan is met het reilen en zeilen in zijn gemeente zich zou moeten aanschaffen. Ook voor liefhebbers van heemkunde is het een interessant naslagwerk”.
 
Bever bekeken door de lens van Thierry Van Vreckem schept een niet alledaags beeld van wat er wel sinds jaar en dag zomaar te aanschouwen valt. Kunstenaar Thierry ‘kiekt’ niet, hij bekijkt, analyseert, beoordeelt en geeft zodoende een beeld weer dat samen met de tekst een Bever tentoonstelt met een ongekende extra dimensie.
 
Ook burgemeester Luc Deneyer, die de inleiding verzorgde, weet het naslagwerk ten zeerste te waarderen. Hij riep de aanwezigen op om samen met zijn bestuur, de cultuurraad en iedereen met een hart voor erfgoed zich in te zetten voor het bewaren van ‘datgene wat ons nog rest’ en daarenboven er voor te ijveren dat ‘datgene wat thans in vervallen staat is of in privé-bezit te vrijwaren van verdwijning’.
 
Het boek kost 15 euro en kan besteld worden door storting van het bedrag op BE 83-6528205648-15. Meer info via 0475 36 22 18.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief