BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

Aaaa_logo_ep_schepencollege-gemeenteraad
Zonale snelheidsborden
Voor het invoeren van de goedgekeurde zonale snelheidsbeperkingen zette de gemeenteraad het licht op groen voor het aankopen van de nodige zonale snelheidsborden. De kosten worden geraamd op 15 000 euro.
 
Het oude klooster op Akrenbos krijgt nieuw dak en buitenschrijnwerk. Voor de verdere renovatie van het oude kloostergebouwop Akrenbos mag het gemeentebestuur met de goedkeuring van de gemeenteraad twee overheidsopdrachten uitschrijven. De kosten voor het vernieuwen van het dak met drie dakkapellen en dakgoten worden geraamd op 37 460 euro. Met het vernieuwen van het buitenschrijnwerk is dan weer nog eens 17 662 euro gemoeid.
Open VLD-oppositielid Henk Verhofstadt had vragen bij het uiteindelijk totaal kostenplaatje van de renovatie, waarvan een gedeelte met gemeentepersoneel wordt uitgevoerd. Burgemeester Luc Deneyer erkende dat de inbreng van de werkuren van het gemeentepersoneel niet precies gekend is. Alles afgewogen vond hij wel dat het uitvoeren van bepaalde in eigen beheer uitgevoerde werken toch goedkoper uitviel dan ze uit te besteden.
 
Reglement voor speelplein
De toegang en het gebruik tot het gemeentelijk sport- en kaatsplein worden gereglementeerd. Dat besliste de gemeenteraad met de goedkeuring van een gemeentelijk reglement . De terreinen mogen uitsluitend gebruikt worden voor recreatieve activiteiten zoals wandelen en spelen. Tijdens de schooluren is de toegang tot de pleinen alleszins niet meer toegelaten.
De openingsuren werden vastgelegd voor de zomerperiode van 8u tot 22u. In de winterperiode zijn de pleinen niet meer toegankelijk vanaf 18u. Er mag ook geen vuur gemaakt worden en de pleinen dienen na gebruik steeds in een reine staat achtergelaten te worden.
 
Belastingen ongewijzigd
In het dienstjaar 2012 blijven alle gemeentelijke belastingen ongewijzigd. Zo blijft de aanvullende belasting op de personenbelasting vastgelegd op 7,5%. De opcentiemen op de onroerende voorheffing blijven met 1600 dan weer eveneens op het peil van het voorgaande jaar.
 
OCMW-budget
De gemeenteraad nam kennis van het exploitatiebudget van het OCMW voor 2012. Zo bedraagt de voorziene totale gemeentelijke bijdrage 299 619 euro.
 
Begroting
Met een positief geraamd algemeen begrotingsresultaat van 448 701 euro voor 2012 blijft Bever met een nog enigszins gerust gemoed de toekomende jaren tegemoet zien. Toch pleitte burgemeester Luc Deneyer tijdens de gemeenteraad nu al voor enige voorzichtigheid. Het dienstjaar zelf sluit immers af met een tekort van 219 842 euro.
In het investeringsbudget blijft er weliswaar ook nog een appeltje voor de dorst over van 178 030 euro. Er wordt in 2012 alleszins flink geïnvesteerd in de woningen in Akrenbos (200 000 euro), in het onderhoud van de buurtwegen (125 000 euro), de uitrusting van de dienst Openbare Werken (60 000 euro) en in de oprichting en de inrichting van de school in Akrenbos (420 000 euro).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2011
Godelieve Deschuyffeleer
-
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief