BEVER - Sprokkels uit de Gemeenteraad

C21

BEVER - Sprokkels uit de Gemeenteraad

Logo_bever
 
Fingem
De gemeenteraad duidde raadslid Patrick Daubie en burgemeester Luc Deneyer aan respectievelijk als effectief en als plaatsvervangend volmachtdrager voor de algemene vergadering van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Fingem.
 
Haviland
Voor de algemene vergadering van de intercommunale Haviland werd eerste schepen Dirk Willem als effectieve vertegenwoordiger en burgemeester Luc Deneyer als plaatsvervangend vertegenwoordiger volmacht gegeven de gemeente te vertegenwoordigen.
 
Verlichting
Het gemeentebestuur en het OCMW gaan principieel akkoord voor het gezamenlijk aankopen van elektrische energie voor hun installaties en gebouwen en voor de openbare verlichting. Daartoe wordt een openbare aanbesteding uitgeschreven. Eandis wordt gelast met de materiële organisatie van de gunningsprocedure. Het lastenboek voorziet alleszins dat de leverancier de wettelijk voorziene hoeveelheid groene energie dient te leveren.
 
Brandpreventie op markten en kermissen
De gemeenteraad hechtte ook zijn goedkeuring aan een reglement betreffende de inrichtingen van tijdelijke aard zoals markten en kermissen. De reglementering bepaalt de minimale eisen waaraan de opstellingen dienen te voldoen om de brandbestrijding en de evacuatie vlot te laten verlopen en zo de interventies van de brandweer te vergemakkelijken.
 
Jaarrekening
De gemeentelijke jaarrekening 2007 vertoont een batig saldo van 112 460 euro. De personeelsuitgaven behelzen 39%. Dankzij de toelagen wordt dit percentage teruggebracht tot 23%. De leninglast bedraagt 14%. De werkingskosten zijn goed voor 28%. Overdrachten aan ondergeschikte besturen komen voor 18% in aanmerking.
 
Kinderkribbe
Het kinderdagverblijf Pierrot uit Tollembeek plant nu ook de opening van een vestiging aan de Kerckhove in Bever. De kribbe zou plaats bieden aan 49 kinderen tot de leeftijd van drie jaar. Het privé-initiatief sluit aan bij de activiteiten van het Sterretje. Zowel het lokaal overlegplatform als het OCMW verleenden een gunstig advies. Kinderen uit de gemeente komen prioritair in aanmerking voor opvang. Het project komt ook de lokale tewerkstelling ten goede. Het gemeentebestuur zegde dan ook haar steun toe.
 
De Lijn
Opnieuw waren er klachten over de Lijn voor het niet nakomen van haar verplichtingen bij wegomleggingen. Beloftes geen haltes op te heffen werden niet gehouden. Het gemeentebestuur klaagt in een schrijven dan ook de tekortkomingen aan. Ook wordt een onderhoud  met de directie gevraagd.
 
School Akrenbos
De gemeentelijke basisschool mag zich op termijn aan een grondige opfrisbeurt verwachten. Bever zal daartoe een financiële tussenkomst aanvragen bij de officiële instantie AGION. Dergelijke projecten worden tot 70% subsidieert. De werken blijken noodzakelijk door het stijgend aantal leerlingen. Voor de samenstelling van het dossier wordt een beroep gedaan op Haviland. De uitvoering zal allicht pas over vijf à zes jaar kunnen starten.
      
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jun 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief