BEVER - Bibbem in de ban van l’Oiseau Bleu

C21

BEVER - Bibbem in de ban van l’Oiseau Bleu

Collag_1
Bibbem op uitstap in Gent tijdens het Lichtfestival - Foto's Marie-Jeanne Dechuyteneer
 
Img_8579
Op uitstap in Gent - Foto M-J. Deschuyteneer
 
Img_8587
© M-J. Deschuyteneer
 

Voor hun eerste uitstap van het jaar koos Bibbem voor Gent. De begeleide stadswandeling ‘Nie Pleuje & Op de Versiertoer’ werd door de 25 deelnemers bijzonder gesmaakt. Na een Gentse waterzooi trakteerde het gezelschap onder de leiding van Marie-Jeanne Deschuyteneer zich op het wondermooi schouwspel van het lichtfestival, verspreid over een parcours van vier kilometer doorheen de binnenstad en met als thema muziek en geluk.

Tijdens de namiddagwandeling nam de gids het gezelschap ook  op sleeptouw doorheen ‘de kuip’ met als topper het bezoek aan het graffiti-steegje. “Voor het lichtfestival met zijn meer dan honderdduizend bezoekers was het wel geen sinecure”, vertelt Marie-Jeanne. “De straten en bruggen konden de mensenzee haast niet slikken maar toch hebben wij oprecht genoten van dit uitzonderlijk feeëriek spektakel”.

Naast de Sint-Jacobskerk, het Post Plazagebouw en het lichttafereel aan het Belfort waren de Bibbem-ers bijzonder enthousiast over de blauwe vogelboom in de Sint-Pietersabdij, een verwijzing naar L’Oiseau Bleu van de Gentse Nobelprijswinnaar literatuur 1911 Maurice Meaterlinck.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2012
Godelieve Deschuyffeleer
Marie-Jeanne Dechuyteneer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief