BEVER – Verenigingen zoeken feestzaal

C21

BEVER – Verenigingen zoeken feestzaal

Verenigingen_op_zoek_naar_feestzaal__11_
Het schepencollege samen met vertegenwoordigers van Ak'Cent, Bibbem Bloedgevers, Camargo, CD&V, Chiro, FC Bever, Klimax, KVLV, Les amis réunis, Makrallen, Open VLD, Pedaal club, Pelote club , Petanque, Rijp voor de Pijp, Schraboelekes, St-Elooi en Vrienden van de Molen - Foto's © Deschuyffeleer
 
Verenigingen_op_zoek_naar_feestzaal__8_
Burgemeester Luc Deneyer en zijn bestuursploeg - © Deschuyffeleer
 
Verenigingen_op_zoek_naar_feestzaal__6_
© Deschuyffeleer
 
Verenigingen_op_zoek_naar_feestzaal__9_
© Deschuyffeleer
 
Img_0644
Zaal Cosmos - © Deschuyffeleer
 

Het Bestuurscollege en de plaatselijke verenigingen zaten rond de tafel voor het vinden van een oplossing om de aangekondigde sluiting van de Cosmos, de enige ruime feestzaal in de gemeente, op te vangen. De talrijke verenigingen zitten dan ook met de handen in het haar. Zij zien vooral de financiële toekomst van hun clubs en het sociale leven in de gemeente weinig rooskleurig tegemoet tenzij het gemeentebestuur alsnog op korte termijn op de proppen komt met een noodoplossing. Het Bestuurscollege is dan ook koortsachtig op zoek naar een alternatief. 

Cosmos    
De uitbaters van de feestzaal Cosmos hadden onlangs een weinig prettige eindejaarsboodschap in petto voor het verenigingsleven. Na jarenlang de draaischijf van het sociaal gebeuren te zijn geweest besloten zij eind dit jaar definitief de deuren van hun zaak te sluiten. De zaal was nochtans druk bezet en herbergde door het jaar heen tal van eetfestijnen, fuiven en kringbijeenkomsten. Bepaalde clubs overwegen trouwens nu reeds met hun activiteiten uit te wijken naar feestzalen in naburige gemeenten.
 
Onder de impuls van Gaston Debleser van voetbalploeg FC Bever zaten de clubs zelf reeds eerder aan tafel voor gezamenlijk overleg. Zij bekwamen nu een vergadering met het Bestuurscollege van burgemeester Luc Deneyer om hun voorstellen toe te lichten. “Als mogelijke pistes zagen wij de aankoop van de Cosmos door de gemeente, de aanpassing van de sporthal Plasbeek waarvan de gemeente recent eigenaar is geworden en tenslotte de modernisering van de parochiezaal”, pakt Werner Godfroid uit als spreekbuis van de toen aanwezige verenigingen.
 
Akrenbos
Burgemeester Luc Deneyer en zijn bestuursploeg willen in de eerste plaats de verwachtingen van de verenigingen aanhoren doch zien om allerhande praktische bezwaren geen direct heil in hun voorstellen. “Op lange termijn en voor zo ver stedenbouwkundig mogelijk kan er gedacht worden aan de inplanting van een volwaardige evenementenlocatie in de omgeving van de sporthal Plasbeek of in de omgeving van sportcomplex in Freest, maar hiervoor is nog geen enkele stap ondernomen en een beslissing op gebied van locatiekeuze is al helemaal niet aan de orde” aldus de burgemeester.
 
Hij liet evenwel verstaan op korte termijn als noodoplossing wel te vinden te zijn voor het plaatsen van een tijdelijke geluidsarme industriebouw van het type mecanobouw op privé-terrein aan de kleuterschool op Akrenbos mits het akkoord van de terreineigenaar. Als tegenprestatie verwacht hij wel een engagement van de verenigingen om effectief gebruik te maken van de nieuwe locatie om de bijkomende kosten voor de gemeente alsnog te laten renderen.
 
Tijdelijk
De kosten voor de tijdelijke bouw met een oppervlakte van 10m op 30m worden geraamd op 50 000 euro. Dit krediet wordt alsnog geput uit de begroting van dit jaar. Zo komt de geplande aankoop van een tractor voor de technische dienst allicht te vervallen. De bouw zou ook een gecompartimenteerde ruimte voor keuken en sanitair bevatten. Als alles volgens plan verloopt zouden de werken nog eind dit jaar voltooid dienen te zijn. Het probleem van de parkeerruimte is ook hier aanwezig. Bij grote activiteiten zal de bestaande parkingruimte allicht onvoldoende blijken maar gezien het tijdelijk karakter van de inplanting wordt gerekend op begrip van én de omwonenden én de bezoekers. Uitbreiding van parkeermogelijkheden dient nog verder bekeken te worden.
 
Het Bestuurscollege voorziet bovenop de kosten voor gas, elektriciteit en water ook een forfaitaire huurprijs. Een groep vrijwilligers uit de vergadering werd aangezocht advies uit te brengen nopens de gewenste uitrusting van de keuken.
 
Adviesraden zoals deze van sport, jeugd en cultuur waren overigens weinig opgetogen dat zij op de overlegvergadering met het Bestuurscollege niet waren uitgenodigd. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief