BEVER – Kinderdagverblijf Pierrot officieel open

C21

BEVER – Kinderdagverblijf Pierrot officieel open

Opening_pierrot_bever__14_
Het kinderdagverblijf Pierrot langsheen Kerckhove is nu ook officieel open - Foto's © Deschuyffeleer
 
Opening_pierrot_bever__11_
Burgemeester Luc Deneyer en het schepencollege samen met de gelukkige eigensfamilie en de kinderverzorgsters van het nieuwe kinderdagverblijf Pierrot aan Kerckhove - © Deschuyffeleer
 
Opening_pierrot_bever__13_
© Deschuyffeleer
 
Opening_pierrot_bever__9_
De Officiële opening van Pierrot in Bever in aanwezigheid van een ruime delegatie van het gemeentebestuur en het OCMW, de buren en uiteraard ook een glunderende Regine Desmet en haar familie - © Deschuyffeleer
 
Opening_pierrot_bever__5_
Pierrot Bever met haar kinderverzorsters Elodie, Kirsty, Christina en coördinatrice Evy. Voor de gelegenheid kregen zij versterking van Ingrid en Eveline - © Deschuyffeleer
 
Opening_pierrot_bever__10_
“Door de evolutie in onze samenleving stijgt de nood aan kinderopvang in eigen streek. Wij zijn dan ook bijzonder gelukkig met het initiatief van Pierrot", aldus burgemeester Luc Deneyer - © Deschuyffeleer
 

Het kinderdagverblijf Pierrot langsheen Kerckhove is nu ook officieel open. Voorlopig verblijven de 13 peuters nog in modulaire containers. Over enkele dagen wordt overigens door het gemeentebestuur de bouwvergunning voor de definitieve bouw afgeleverd. Naast ruimte voor 49 kinderopvangplaatsen voorziet het totaal project ook nog eens de bouw van 5 ééngezinswoningen.

Drie jaar terug kocht beheerder Régine Desmet voor de vzw Pierrot het vervallen ’t Hof Martientjes. Bedoeling was er mettertijd een grootschalig kinderdagverblijf voor een 50-tal kindjes uit te bouwen. Pierrot heeft overigens ook reeds gelijkaardige crèches in Tollembeek en in Geraadsbergen onder haar hoede. Het project in Bever sluit voorlopig de rij.
 
Het gemeentebestuur en Pierrot vonden elkaar vrij vlug voor de vlotte afhandeling van het dossier. Pierrot heeft inmiddels van Kind en Gezin voor de nieuwe vestiging ook reeds 23 plaatsen toegezegd gekregen. Om de alsmaar stijgende en nijpende behoefte aan kinderopvangplaatsen in de gemeente op te vangen werd een voorlopige constructie neergezet waarin momenteel reeds 13 peuters dagelijks welkom zijn. Het nieuw kinderdagverblijf hoeft overigens nu ook al een wachtlijst bij te houden, zo vlug lopen de aanvragen binnen.
 
Burgemeester Luc Deneyer was bij de opening een gelukkig man. “Door de evolutie in onze samenleving stijgt de nood aan kinderopvang in eigen streek. Wij zijn dan ook bijzonder gelukkig met het initiatief van Pierrot. Zo krijgt Bever, naast de voor- en naschoolse opvang in Ak’cent en de kinderclub ’t Sterretje van het OCMW, met het privé-initiatief van Pierrot een volwaardig opvangnet voor kinderen. Ons kindbeleid komt zo dan ook tegemoet aan een daadwerkelijke opvoedingsondersteuning voor de ouders”.
 
De definitieve bouwplannen voorzien een constructie voor op termijn 49 kinderopvangplaatsen en 5 ééngezinswoningen. “Als alles volgens plan verloopt zouden de bouwwerken starten in augustus en nagenoeg 18 maanden in beslag nemen. In eerste instantie wordt werk gemaakt van het kinderdagverblijf en één ééngezinswoning. Nadien komen daar dan nog eens de vier overige ééngezinswoningen bij”, blikt Régine Desmet enthousiast in de toekomst.
 
Régine Desmet is alvast best opgetogen met de samenwerking met het gemeentebestuur, het OCMW en de buurt., die dan ook allen uitgenodigd waren op de officiële opening.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2012
Godelieve Dechuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief