BEVER - Kinderhoogdag: culturele verwendag voor jong en oud

C21

BEVER - Kinderhoogdag: culturele verwendag voor jong en oud

Jeugdraad_bever_27_feb_2012__2_
De jeugdraad Bever met kersverse voorzitter Jeoffrey Pensis - © Deschuyffeleer
 
Aankondiging
Rpro Deschuyffeleer
 

Op zondag 11 maart van 12u30 tot 18u is het Kinderhoogdag in Bever. Kinderhoogdag wordt meteen een prikkelende culturele verwendag voor zowel kinderen als ouders, grootouders en familie. Alles in en rond het centrum staat dan in het teken van 3 tot 12 jarigen en hun aanhang.

Kinderen en jeugd worden getrakteerd op een mix van voorstellingen, workshops, in -en uitloopactiviteiten, straattheater, doorlopende animatie, film en andere verrassende culturele activiteiten.De activiteiten zijn verspreid over 7 verschillende locaties. Zo worden  ’t Sterretje, de GBS Ak’cent, het kaatsplein, de Cosmos, de sporthal de Plasbeek, de zaal Camargo, Atelier Chocolat en de Parochiezaal bij het opzet betrokken.

Naast de school- en thuisomgeving is de vrijetijdsbesteding met zowel accenten op het sportieve als op het culturele van groot belang voor de ontplooiing van kinderen en jongeren. Door hen nieuwe recreatieve mogelijkheden te laten ontdekken, wordt de ontwikkeling van een aantal basisvaardigheden spelenderwijs gestimuleerd. Zo zijn er benevens de talrijke theatervoorstellingen, dans, pralines maken, powertex, kinderparaplu inkleuren, fotografie, vilten, cupakes versieren, percussie nog tal van doorlopende animatiestanden die alvast ieder-wat-wils te bieden hebben.
Inschrijven kan vanaf nu op de jeugddienst. Toegangsbandjes kosten 5 euro in voorverkoop. Gezien bepaalde onderdelen nogal fel gegeerd zijn en daarenboven slechts een beperkt aantal deelnemers kunnen verplegen is vroegtijdig inschrijven geen overbodige luxe.
Kinderhoogdag is een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, Artforum  en de dienst Vrije Tijd van Bever met de medewerking van de jeugddiensten van Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen.
Reserveren kan op de dienst Vrije Tijd Bever, Plaats 10, 1547 Bever of via email debby.versteldt@bever-bievene.be . Je kan de dag zelf ook nog reserveren als er nog plaatsen beschikbaar zijn en dit aan het onthaal in school Ak’Cent vanaf 12u30. Voor een dagje kinderplezier betaal je 5 euro. Kinderen die deelnemen met de jeugdvereniging betalen 3 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief