BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

Aaaa_logo_ep_schepencollege-gemeenteraad

Akkoord over brandweervoorpost
Na Herne en Galmaarden stemde nu ook de gemeenteraad van Bever in met de praktische en de financiële regeling met Lennik voor het operationaliseren van de brandweervoorpost in Tollembeek.
Gelijklopend wordt de gouverneur ook verzocht de drie gemeenten over te hevelen van de gewestgroepen van de brandweerdiensten van Edingen, Geraardsbergen en Ninove naar de gewestgroep van de brandweerdienst van Lennik.
Op 8 maart staat alleszins ook al een eerste evaluatie van het functioneren van de brandweervoorpost gepland. De voorpost is pas operationeel sinds begin februari.

Geen geld voor bouwgrond
Tijdens de gemeenteraad deelde burgemeester Luc Deneyer mede dat het gemeentebestuur benaderd werd door de nieuwe eigenaar van het pand en de landerijen van wijlen Rachel Piret in het centrum. Overeenkomstig het geldend BPA is een deel van die eigendom voorbehouden voor bouwinitiatieven van openbare besturen.
Het gemeentebestuur werd nu gepolst om eventueel een deel van de bouwgrond in te kopen, doch beschikt daartoe, volgens de burgemeester, niet over de nodige financiële middelen. Ook een regeling met de sociale huisvestingsmaatschappij Providentia lijkt praktisch niet haalbaar.  Een oplossing bestaat er in dat het gemeentebestuur afziet van zijn rechten en die bouwgrond alsnog overlaat aan privé-initiatief. Daartoe dient in voorkomend geval wel het BPA gewijzigd.
De nieuwe eigenaar voorziet in zijn verkavelingsplannen drie entiteiten. Zo zouden de woning en de omgeving in één lot worden samengebracht. Langsheen de weg van bakkerij Mattan in de richting van Freest zouden twee bouwgronden komen. Langsheen de Pontembeek worden dan weer nog eens 7 bouwkavels in het vooruitzicht gesteld.
De burgemeester zegde toe de gemeenteraad verder op de hoogte te houden van het overleg in het bestuurscollege.
 
Nieuwe vacature voor secretaris
Op vraag van oppositieraadslid Henk Verhofstadt raakte in de gemeenteraad bekend dat zich opnieuw 8 kandidaten hebben aangemeld voor de nieuwe vacature van gemeentesecretaris. Ook bij de eerste vacature vorig jaar liepen 8 kandidaturen binnen. Uiteindelijk werd niemand van de toenmalige kandidaten geschikt bevonden. Van de huidige 8 kandidaten is er slechts één kandidaat die zich opnieuw aandient.
Het gemeentebestuur is ook op zoek naar een bijkomende buschauffeur voor het schoolvervoer. Daartoe hebben zich 13 kandidaten ingeschreven. Die derde buschauffeur moet in geval van overmacht voor de twee huidige chauffeurs kunnen inspringen. Henk Verhofstadt vond de bijkomende aanwerving in strijd met de aangekondigde wervingsstop. Volgens burgemeester Luc Deneyer beantwoordt de aanwerving aan een reële noodzaak en is onder het huidig gemeentepersoneel niemand bereid de opleiding voor het behalen voor een geldig rijbewijs te volgen.
 
Cosmos
Het voorlopig mecanogebouw op Akrenbos als noodoplossing voor de sluiting van feestzaal Cosmos zal alle activiteiten die eerder al doorgingen in die feestzaal kunnen herbergen. Dat antwoordde burgemeester Luc Deneyer op een vraag van oppositieraadslid Henk Verhofstadt tijdens de gemeenteraad.
De huurprijs van de grond waarop het gebouw tijdelijk zal worden opgericht werd al mondeling overeengekomen. Om kostendekkend te zijn dient het gebouw gedurende 4 jaar door de talrijke plaatselijke verenigingen gebruikt te worden.
De burgemeester gaf ook aan nu vooreerst alle energie te willen steken in het opzetten van het mecanogebouw. Daarna kan rustig uitgekeken worden naar een oplossing op lange termijn. Henk Verhofstadt zei bang te zijn dat de voorlopige oplossing mettertijd wel eens zou kunnen doorgaan als definitieve oplossing.
 
Aanpassing fuifreglement
Oppositieraadslid Marie-Elise Van derkelen maakt zich zorgen over de toepassing van het fuifreglement. Zij gaf tijdens de gemeenteraad aan dat één en ander zoals sluitingsuur en het verlaten van de zaal best eens aan bespreking toe is.
Burgemeester Luc Deneyer wist haar gerust te stellen. Eind maart komt er alleszins een overlegvergadering van alle gemeenten van de politiezone met de politie en de intergemeentelijk preventiedienst drugs en alcohol.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 feb 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief