BEVER heeft terug een dorpscafé

C21

BEVER heeft terug een dorpscafé

Caf__bij_b_a_bever_maart_2012___gdg____1_
Béa Michalle is de kersverse waardin van het café ’Bij Béa’ in het centrum. Het toevallig aanwezig jagersgezelschap was duidelijk in zijn nopjes met de heropening van het dorpscafé - Foto's © Deschuyffeleer
 
Caf__bij_b_a_bever_maart_2012___gdg____4_
Béa met dochter Angelique Debacq en kleindochtertje Clara. Angelique is de partner van Ludovic Paternoster Reservespeler bij Bever FC Excelsior - © Deschuyffeleer
 
Caf__bij_b_a_bever_maart_2012___gdg____5_
Jean-Marie Vlassenbroeck, Roger Deherder, Jan Vanschelvergem en José Pieck duidelijk in hun nopjes ... © Deschuyffeleer
 

Béa Michalle is de kersverse waardin van het café ’Bij Béa’ in het centrum. Daarmee mag Bever meteen haar  reputatie van caféloos dorp overboord gooien. Het plotseling overlijden van de vorige uitbaatster Christine Dedecker, nagenoeg drie jaar geleden, leidde toen tot de sluiting van wat destijds in de volksmond het café ‘Bij Rozeken’ werd genoemd.

Béa (48) is geen totaal onbekende in Bever. Een tijd lang woonde zij in de gebouwen van de  oude brouwerij Rigaux en tot voor kort was de nieuwe cafébazin ook al te vinden aan de tapkraan van ‘Le Petit Rebaix’ in het centrum van de gelijknamige deelgemeente van Ath.
Na rijp beraad besliste Béa enkele maanden terug het cafépand van de brouwerij Inbev voor 9 jaar te huren. Eigenaar en brouwerij zorgden voor een grondige facelift van de zaak.  Privé blijft Béa woonachtig in Rebaix en zodoende ook  trouw aan haar Franstalige roots. Béa vindt het niet makkelijk om Nederlands te leren maar hoopt alleszins al doende de taal onder de knie te krijgen.
Het toevallig aanwezig jagersgezelschap was duidelijk in zijn nopjes met de heropening van het dorpscafé. “Van tijd tot tijd een pint gaan drinken brengt niet alleen leven in de brouwerij maar ook leven in een gemeenschap”, weet Jean-Marie Vlassenbroeck. “Jagers sluiten nu éénmaal graag naar traditie een partij jagen af met een cafébezoek. Het bevordert de vriendschap en de samenhorigheid”.
‘Bij Béa’ is alle dagen open vanaf 10u behalve op dinsdag. Een pint kost er slechts 1,30 euro. De officiële opening is voorzien begin mei.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief