BEVER – Beresterke David Motte komt solo aan

C21

BEVER – Beresterke David Motte komt solo aan

Dsc08552
Beresterke David Motte komt solo aan - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc08553
David Desmecht uit Viane werd tweede - © Deschuyffeleer
 
Dsc00769
Bij het opdraaien naar de Pijpestraat - © Deschuyffeleer
 
Dsc08557
De plaatselijke vedette David Desmecht uit Viane - © Deschuyffeleer
 
Dsc08560
De winnaar David Motte - © Deschuyffeleer
 

David Motte, de gedreven all-round wielrenner van het het Snacky Cyclingteam en tevens lid van het Grinta Granfondoteam, heeft in helse weersomstandigheden de midweekse wielerwedstrijd van de Beverse wielerclub De Pedaal naar zijn hand gezet. Hij ontdeed zich naar het einde toe verrassend van zijn laatste metgezel David Desmecht uit Viane en kwam solo aan in de gutsende regen.

De voorspelde slechte weersomstandigheden maakten dat dit jaar slechts 87 renners aan de inschrijvingstafel passeerden. Onder hen ook een ganse rits Russen en Bulgaren. Ondanks talrijke uitvalspogingen bleef de wedstrijd een hele tijd gesloten. Pas vanaf de 5de van de 10 af te leggen ronden vormde zich een kopgroep vooral onder de impuls van David Desmecht, de veelbelovende belofte uit Viane en dit seizoen reeds goed voor drie overwinningen, Christophe Verhaegen (Schelderode), Kevin Van De Keer (Denderhoutem) en Kenny Van Braeckel (Brakel). Het bleek meteen de goede ontsnapping.
 
In de 8ste ronde dacht David Desmecht zijn ogenblik gekomen. Hij had echter zonder de waard gerekend, in dit geval VWF-renner David Motte uit Herne die gauw wist aan te sluiten. Beide renners, ooit nog trainingsmaten bij de wielertoeristen, verstonden elkaar wonderwel en wisten bij het ingaan van de laatste ronde een achtervolgend trio op 10 sec met Matthias Vyncke (Hamme), Sven Neckebroeck (Geraadsbergen) en Frederik Backaert (Brakel) alsnog af te houden.
 
Naar het einde toe kwam belofte en Lotto-Belisolrenner Rob Leemans (Meerle), ploegmaat van David Desmecht, nog sterk opdagen en wist hij in een spurt met twee de maat te nemen van Sven Neckebroeck. Frederik Backaert finishte op een eervolle 5de plaats.
 
Winnaar David Motte (26), die met een dagvergunning van de Vlaams-Brabantse afdeling reed, mocht duidelijk de vruchten plukken van zijn Paasstage met het Grinta Granfondoteam en zijn deelname aan de Granfondo Cannondale in St-Tropez vorige zondag. Ook daar overschreed hij hand in hand met zijn teamgenoot Bart Deurbroeck als feitelijke winnaar de eindstreep. Ondanks zijn sterke prestaties ziet hij een overgang naar de VWB van de KBWB
alsnog niet zitten.
 
Na afloop van de wedstrijd werden de winnaar, de tweede en de bij het lot aangewezen Artur Kovsh (Rus), Christophe Verhaegen, Jens Verhaegen en Kevin Furnière zich aan te melden voor een anti-dopingcontrole.       
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief