Jan De Wilde en KokHer brachten kleinkunst naar BEVER

C21

Jan De Wilde en KokHer brachten kleinkunst naar BEVER

Optreden_kokher_de_wilde_bever_4_mei_2012__89__1_
Jan De Wilde, KokHer en Miro - Foto's © Deschuyffeleer
 
Collage_foto_s_thierry_van_vreckem
Jan De Wilde, Eddy Peremans als gitarist, zanger-arrangeur en tekstschrijver, Lieven Vandenneucker met zang en cajon, Geert Vanhassel, ‘de’ Geert van Ring-TV, op bastuba en Miro met zijn diatonische accordeon - Foto's ingezonden
 
Collage_deschuyffeleer
Rudi Deslachmuylder op trompet, bugel en melodica - © Deschuyffeleer
 
Optreden_kokher_de_wilde_bever_4_mei_2012__83_
De Rijp voor de Pijp-mannen en hun helpers - © Deschuyffeleer
 
Optreden_kokher_de_wilde_bever_4_mei_2012__2_
© Deschuyffeleer
 
Optreden_kokher_de_wilde_bever_4_mei_2012__35_
© Deschuyffeleer
 

Enige tijd terug maakten de Rijp voor de Pijp-mannen met een eerder ongewone en verrassende uitnodiging de organisatie bekend van het optreden van Jan De Wilde en KokHer in de parochiezaal. Blijkbaar kon toen nog niet voorzien worden dat in het anders zo rustige Bever op dezelfde avond ook nog de voorstelling zou doorgaan van ‘Open voor de Mens’, de nieuwkomer in het gemeentelijk verkiezingslandschap en de officiële heropening van café ‘Bij Béa’.

Het ludieke overlijdensbericht van Rijp voor de Pijp wist zo toch nog de nieuwsgierigheid van een honderdtal aanwezigen te prikkelen voor de kleinkunstavond. De optredens van zanger, gitarist en kleinkunstmuzikant Jan De Wilde en van de vierkoppige formatie van KokHer met voortrekker Eddy Peremans als gitarist, zanger-arrangeur en tekstschrijver, Lieven Vandenneucker met zang en cajon, Rudi Deslachmuylder op trompet, bugel en melodica en Geert Vanhassel, ‘de’ Geert van Ring-TV, op bastuba groeiden dan ook uit tot een ware belevenis op zich.

De avond werd in een totaalprogramma ingekleed waarbij een vleugje humor, een vrolijke noot en een tikkeltje ontroering alom vertegenwoordigd waren.  “Prachtige liedjes, originele bindteksten, een intieme sfeer en een ingenomen publiek,  meer moet dat niet zijn”, liet een tevreden mede-organisator Thierry Van Vreckem zich terloops ontvallen.   
 
Het programma werd ingeleid met een performance van de 10-jarige Miro Van Vreckem. “Miro speelt al drie jaar diatonische accordeon”, vertelt zijn trotse vader Thierry .”Even kennismaken met een echt publiek was voor hem dan ook een rijke ervaring”.
 
De jonge accordeonist laat zich alle lofbetuigingen welgevallen en durft ook al in de toekomst te blikken. “Mijn grote droom is muzikant te worden en ooit les te geven in het bespelen van de diatonische accordeon. Ook droom ik stiekem van het opstarten van een eigen folkgroepje”, voegde hij er terloops en met een schalkse glimlach aan toe.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief