BEVER - Officiële opening ‘Bij Béa’

C21

BEVER - Officiële opening ‘Bij Béa’

Offici_le_opening_bij_b_a_bever_editiepajot_-_deschuyffeleer__1_
Officiële opening café Bij Béa op de plaats in Bever - Foto's - © Deschuyffeleer
 
Offici_le_opening_bij_b_a_bever_editiepajot_-_deschuyffeleer__2_
© Deschuyffeleer - Editiepajot
 
Offici_le_opening_bij_b_a_bever_editiepajot_-_deschuyffeleer__3_
© Deschuyffeleer - Editiepajot
 
Offici_le_opening_bij_b_a_bever_editiepajot_-_deschuyffeleer__5_
© Deschuyffeleer - Editiepajot
 
Offici_le_opening_bij_b_a_bever_editiepajot_-_deschuyffeleer__7_
© Deschuyffeleer - Editiepajot
 
Offici_le_opening_bij_b_a_bever_editiepajot_-_deschuyffeleer__4_
© Deschuyffeleer - Editiepajot
 

Nu ook heel officieel ontving Béa Michalle als waardin van het café ’Bij Béa’ de talrijke genodigden op de heropening van het enig café op het dorpsplein. Daarmee lijkt Bever, alleszins voor een tijdje, verlost van het doembeeld van dorpscentrum zonder café.

Béa (48) is zeker geen onbekende in het sociale leven in de gemeente. Een tijd lang woonde zij in de gebouwen van de oude brouwerij Rigaux. Geruime tijd is de nieuwe cafébazin ook al te vinden achter de tapkraan van ‘Le Petit Rebaix’ in het centrum van de gelijknamige deelgemeente van Ath. Deze herberg was dan ook voor de cafébezoekers uit Bever al een vaste trekpleister geworden bij gebrek aan mogelijkheden in de gemeente zelf. Na rijp beraad besliste Béa enkele maanden terug toch ook maar het cafépand van de brouwerij Inbev op de hoek met de Kamstraat voor 9 jaar te huren.
De talrijke aanwezigen waren met de heropening dan ook bijzonder in hun nopjes. Kurt ‘Tweety’, één van de klanten, vindt een ‘café zonder bier’ bijzonder erg maar wist er in één adem aan toe te voegen dat “een  dorp zonder café hiervoor zeker niet moet onder doen”.
Ook Alex Deroulez kan zich perfect vinden in de stelling van zijn kompaan. “Wat is er nu gezelliger dan een koel drankje, een aangename babbel, bij gelegenheid een partijtje vogelpik en wat sociale contacten opbouwen in zijn eigen omgeving”?
Ook voor de jongeren onder het gezelschap is op café gaan iets heel anders dan zich lazarus drinken. Zo zijn Jorden Krikikion en zijn maten er rotsvast van overtuigd “dat een café de perfecte plaats is om jong en oud in contact te brengen, zo de vriendschap en de samenhorigheid te bevorderen en de kloof tussen de generaties zo niet te dichten dan toch in te perken”.
‘Bij Béa’ is alle dagen open vanaf 10u behalve op dinsdag. Een pint kost er slechts 1,30 euro.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mei 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief