BEVER - Mega-dorpsfeesten onder tropische zon

C21

BEVER - Mega-dorpsfeesten onder tropische zon

1
Een ruime delegatie van het organiserend Dorpsfeestencomité - Foto's © Deschuyffeleer
 
1a
Waterbal, een initiatief van de Sportraad - © Deschuyffeleer
 
3
Isabelle Vanderputten en het team van 't Sterretje - © Deschuyffeleer
 
3a
Standje met sieraden van BE jewels Nieuwstraat Geraardsbergen en uiteraard de mannen van Rijp voor de Pijp die reeds (of nog) in de ban zijn van Kerstmis! - © Deschuyffeleer
 
4
Zaterdag was er de opening van de fototentoonstelling van de plaatselijke Defotoclub. De activiteit genoot de volle steun van de cultuurraad - © Deschuyffeleer
 
5
Groepsfoto van de nieuwe inwoners met burgemeester Luc Deneyer en een delegatie van het gemeentebestuur - © Deschuyffeleer
 
5a
Ook op het petanqueplein was het heel druk. Adrien Meylenijser en zijn bestuursleden Thierry Deganseman, Thierry Peremans, Christophe Rockegem, Désiré Devroe en Michel Crame. Ook de burgemeester en een beperkte delegatie van het Italiaanse Arba, waarmee Bever al jaren verbroederd is, genoten met volle teugen mee van het feestgedruis - © deschuyffeleer
 
8
De mannen (en vrouwen) van Klimax - © Deschuyffeleer
 
8a
De doortocht van de steengroeven in Lessen als onderdeel van de mountainbiketocht blijkt als trekpleister meer en meer te groeien - © Deschuyffeleer
 
9
Camargo kan tevreden terugblikken op een puike demonstratie - © Deschuyffeleer
 
13
De feesten werden afgesloten met de Gouden Kiekenpotenwerp. De 100 kiekenpoten die door de Makrallen werden gegooid waren stuk voor stuk een prijs waard - © Deschuyffeleer
 
14
De Makrallen: de heksenvereniging van Bever - © Deschuyffeleer
 
Ep__gdg__11_
Special act in de namiddag: optreden van Paul Severs en zijn danseressen - © Deschuyffeleer
 
Ep__gdg__10_
© Deschuyffeleer
 

Dit jaar waren de weergoden de Dorpsfeesten in het centrum iets te gunstig gezind. De waaier aan de druk bezochte creatieve, sportieve, ontspannende en culinaire activiteiten doopte de dorpskom dan ook gedurende drie dagen om in een gezellige zomerse sfeer. Voor de organisatie tekende het Comité Dorpsfeesten, een stevige organisatie vanuit het gemeentebestuur en de verschillende plaatselijke verenigingen en raden. Ook de burgemeester en een beperkte delegatie van het Italiaanse Arba, waarmee Bever al jaren verbroederd is, genoten met volle teugen mee van het feestgedruis.

Zaterdag was er de opening van de fototentoonstelling van de plaatselijke Defotoclub. De activiteit genoot de volle steun van de cultuurraad. Alleen enkele geëxposeerde apparaten op basis van de klassieke filmrolletjes verwezen nog naar de glorierijke maar niettemin vervlogen tijden. Naast een honderdtal hedendaagse werken van divers pluimage wisten voorzitter Raymond Soudan en zijn clubleden ruimte voor te behouden voor een aantal  koppen van enkele bijzondere inwoners die niet alleen fotografisch maar ook in het dagelijkse leven voor Bever iets te betekenen hebben.
 
Nog zaterdag stonden de deuren van ’t Sterretje wijd open voor bezoekers die een glimp wilden opvangen of informatie inwinnen nopens de buitenschoolse kinderopvang, een initiatief van het OCMW onder toezicht van Kind en Gezin. Het kinderverblijf staat in eerste instantie open voor alle in de gemeente wonende of schoollopende kinderen van het kleuter- en het lager onderwijs. Bovenop de reeds 60 beschikbare plaatsen kreeg ’t Sterretje vrij recent de toelating om nog eens 20 bijkomende kinderen te mogen opvangen. Coördinatrice Isabelle Vanderputten was dan ook duidelijk in haar nopjes met dit goede nieuws, dat in de loop van september officieel zal bekend gemaakt worden.
 
Nieuwe inwoners
Ieder jaar met de Dorpsfeesten nodigt het gemeentebestuur ook de nieuwe inwoners uit om ongedwongen en in een aangename sfeer met elkaar kennis te maken. Bever is niet alleen de kleinste taalfaciliteiten- en grensgemeente in Vlaams-Brabant maar ook het meest groene dorp in het Pajottenland. Bever is dan ook een paradijs waar rust en stilte hoog in het vaandel worden gedragen. Zo tekenden een dertigtal nieuwe inwoners die de laatste twaalf maanden de ruim 2000 dorpsgenoten kwam aanvullen present. Zij werden onthaald op een voorstelling van de verschillende gemeentelijke troeven, mochten  genieten van een  korte rondleiding in het centrum en werden getrakteerd op een aperitief en een portie mosselen of côte-à-l’os.  
 
De steengroeven
De doortocht van de steengroeven in Lessen als onderdeel van de mountainbiketocht blijkt als trekpleister  meer en meer te groeien. De Klimaxers mochten dan ook nagenoeg 400 bikers  de baan op sturen. Wel werd het her en der blazen en puffen. Een afdaling naar 140 m onder de zeespiegel gevolgd door een even indrukwekkende klim op een dag die in aanmerking komt als heetste dag van het jaar is nu éénmaal geen sinecure. Zo vond  een Bergezelke van Moerbeke die samen met zijn clubgenoten al verschillende jaren deelnemen aan deze indrukwekkende MTB-tocht dat hij “telkens weer enorm geniet van de rit”. Wel voegde hij er met een kwinkslag maar al te graag aan toe dat “een Klimax-km beslist langer is dan 1000m”. Ook voor de familiefietstocht daagden nog goed 70 deelnemers op.   
 
Zondagnamiddag viel ook het showgedeelte niet te versmaden. Reeds uren op voorhand waren de zitjes onder de parasols bezet door kijklustigen die niets van het muzikaal vertoon en het leuke entertainement van Paul Severs en zijn danseressen wilden mislopen.
 
Camargo
Ook het optreden van dansgroep Camargo wist de volle aandacht van de talrijke dorpsfeestvierders op te eisen. Coach Marie-Elise Vanderkelen en gelegenheidscoördinatrice Melanie Denaeyer kunnen dan ook tevreden terugblikken op een puike demonstratie van hun monitrices, dansers en danseresjes.
 
Ook de sportraad was bijzonder actief. Zij stonden in voor een GPS-wandeltocht, een item dat mits wat meer ruchtbaarheid op voorhand, beslist meer succes had kunnen oogsten. Indrukwekkend en meteen een schot in de roos was het ook het waterbal, waarbij iemand plaats neemt in een grote opblaasbare en doorschijnende bal om zich vervolgens op het water voort te bewegen zonder ook maar één spatje water op zich te krijgen. Vooral de kinderen genoten van die uitdaging net zoals trouwens ook van de attractieve rodeostier.
 
Kiekenpotenwerp
De feesten werden afgesloten met de Gouden Kiekenpotenwerp.  De 100 kiekenpoten die door de Makrallen werden gegooid waren stuk voor stuk een prijs waard. Benevens het nr 1 waren er nog 49 potenvangers die elk naar huis gingen met een naturaprijs. De 50 overige poten waren stuk voor stuk goed voor een consumptie. Het was Sandra Van Der Linden uit Moerbeke die de poot met de hoofdprijs wist te bemachtigen. Zij ging naar huis met een waardebon van 100 euro te verzilveren bij Soft Carwash Dodane in Edingen.
 
Als het op feesten aankomt is Bever niet te evenaren. Het was een klein kunstje voor Petersdisco uit Aspelare om zowel aanhangers van de Senioren, Bibbem, de Makrallen, de Chiro, het KVLV, Rijp voor de Pijp als nog een resem andere verenigingen en de honderden aanwezigen in feeststemming te brengen en dit zo tot in de vroege uurtjes te houden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief