BEVER – Reuzin Tinneke Delval ingehuldigd

C21

BEVER – Reuzin Tinneke Delval ingehuldigd

Inhuldiging_tinneke_delval__8___1296_x_972_
De heksenvereniging de Makrallen mocht de geboorte aankondigen van reuzin Tinneke Delval - Foto's © Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_tinneke_delval__9___1100_x_745_
De intrede van Tinneke en haar gevolg - © Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_tinneke_delval__16___1296_x_972_
Dat het centrum van Bever eens te meer in feeststemming was viel mee te danken aan de muzikale ondersteuning van Retroband Jef uit Molenbeek - © Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_tinneke_delval__20___1296_x_972_
Raymond Soudan, Werner Godfroid en burgemeester Luc Deneyer - © Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_tinneke_delval__33___1296_x_972_
Makrallenvoorzitter Raymond Soudan is de peter en Makrallenzuster Carine Denaeyer gaat voortaan door het leven als Tinneke’s meter - © deschuyffeleer
 
Inhuldiging_tinneke_delval__55___1296_x_972_
4 bestuursleden van De Makrallen kregen uit de handen van gedeputeerde Walter Zelderloo de medaille van verdienste - © Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_tinneke_delval__60___1296_x_972_
“De Makrallen zijn het uithangbord dat onze gemeente tot ver over de Pajottenlandse-, de provincie- en zelfs de taalgrenzen bekendheid geeft”, aldus burgemeester Luc Deneyer - © deschuyffeleer
 
Inhuldiging_tinneke_delval__62___1296_x_972_
Gedeputeerde provincie Vlaams-Brabant Walter Zelderloo © Deschuyffeleer
 
Inhuldiging_tinneke_delval__77___1296_x_972_
Over Tinneke en haar maidenoptreden werd uiteraard tussen pot en pint nog uren nagepraat - © Deschuyffeleer
 

De heksenvereniging de Makrallen mocht de geboorte aankondigen van reuzin Tinneke Delval. Zij is de jongste dochter van Dille Speer en Meer Lisse, beiden ongehuwd en woonachtig Plaats 6. Tinneke zag het leven op 1 september 2012 om 17u08 en heeft de respectabele lengte van 4m70 en weegt 80 kg.

Deze gegevens mocht Luc Deneyer, burgemeester en tevens ambtenaar van de burgerlijke stand, deze namiddag plechtig en onder veel publieke belangstelling officieel in de bevolkingsregister aantekenen. Daarmee heeft Bever als eerste gemeente in Zuidwest Pajottenland een reuzin als bijzondere inwoner. Bij de plechtige inhuldiging kreeg Tinneke, conform aan de rituelen vastgelegd door de overkoepelende organisatie Reuzen in Vlaanderen, Makrallenvoorzitter Raymond Soudan als peter en gaat Makrallenzuster Carine Denaeyer voortaan door het leven als Tinneke’s meter.
 
Gemeente van tovenaars en heksen
 
Sinds jaar en dag staat Bever bekend als gemeente van tovenaars en heksen. Naast het standbeeld van heks Marie Catier is nu ook reuzin Tinneke Delval een tastbare verwijzing naar dit cultureel erfgoed bij uitstek. Beiden fungeren dan ook als ambassadeurs voor hun gemeente.
 
Burgemeester Deneyer was overigens vol lof over de werking van de Beverse Makrallenvereniging  die dit jaar 35 bestaat. “De Makrallen zijn het uithangbord dat onze gemeente tot ver over de Pajottenlandse-, de provincie- en zelfs de taalgrenzen bekendheid geeft”.
 
Het was Makrallenbroeder Werner Godfroid die de menigte welkom heette. Een bijzondere attentie ging naar de vertegenwoordigers van Cera Foundation, die het project financieel ondersteunde, de Hernse burgemeester Kris Poelaert, Jos Huwaert van Pajottenland+ en provinciaal gedeputeerde voor recreatie Walter Zelderloo.  Het was dan ook deze laatste die vier Makrallenbroeders met een bestuursfunctie van meer dan 20 jaar mocht voorzien van een medaille van verdienste. Hiervoor kwamen Raymond Soudan, Philippe Alert en Gaston Delbaer in aanmerking. De medaille voor Makral Jean-Pierre Reygaerts werd postuum overhandigd aan zijn weduwe Marie-Elise Vanderkelen. Jean-Pierre overleed eind mei.
 
Zaak van lange adem
 
Ook wist Werner Godfroid de feestvierders mee te geven dat een reus bouwen een zaak is van lange adem. Dankzij de gebundelde adviezen van de vereniging Reuzen in Vlaanderen met Johan Vencken als voorzitter en van reuzenbouwster Lieve Lieckens, samen met de financiële steun van de Cera Foundation en de volle inzet van het bouwteam onder de leiding van Michel Krikilion, Armand Faye en Carine Denaeyer zijn de Makrallen er uiteindelijk toch in  geslaagd Bever een reuzin te schenken.
 
Op zondag 2 september is Tinneke overigens al van dienst in Halle. Tijdens de tweejaarlijkse grote Internationale Reuzenstoet is zij op haar beurt doopmeter van reus Parapluuke, de jongste telg in de familie van de Confrérie van de Vaantjesboer.
 
Over Tinneke en haar  maidenoptreden werd uiteraard  tussen pot en pint nog uren nagepraat. Dat het centrum van Bever eens te meer in feeststemming was viel mee te danken aan de muzikale ondersteuning van Retroband Jef uit Molenbeek.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief