BEVER – Ak’Cent verwelkomt 22 leerlingen meer

C21

BEVER – Ak’Cent verwelkomt 22 leerlingen meer

Editiepajot_ak_cent_bever___2_
Door de loopbaanonderbreking van directeur Guy Deneyer neemt Dorien Cochez alleszins dit schooljaar volledig de directeursfakkel over. - Dorien Cochez en een ruime delegatie van het lerarenkorps Ak'Cent-centrum - Foto's © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ak_cent_bever___5_
Alle leerjaren - afdeling Ak'Cent-centrum - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ak_cent_bever___3_
Directrice Cochez en 3 nieuwe leerkrachten - © Deschuyffeleer
 
Editiepajot_ak_cent_bever___4_
De speelruimte voor de kleinsten werd volledig in een nieuw kleedje gestoken - © Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke basisschool Ak’cent met haar vestigingen in het Centrum en in Akrenbos gaat het nieuwe schooljaar in met 22 leerlingen meer. Het totaal aantal leerlingen komt zo op 433 te liggen. Door de loopbaanonderbreking van directeur Guy Deneyer neemt Dorien Cochez alleszins dit schooljaar volledig de directeursfakkel over.

Mede door de toename van het aantal leerlingen trekt Ak’cent het aantal klassen noodgedwongen op van 21 naar 23. Zo tellen het tweede en het derde kleuterjaar evenals het eerste leerjaar ieder zelfs drie klassen. De klassen die normaal ondergebracht zijn op Akrenbos maken in afwachting van de bouw van de nieuwe klaslokalen aldaar gebruik van klascontainers op het kaatsplein achter de school in het Centrum.
 
“De stijgende trend van het aantal leerlingen zet zich ook dit schooljaar door”, zegt directrice Dorien Cochez. “Onze school is dan nu ook bijna volzet. Er zijn nog maximaal 38 beschikbare plaatsen waarvan 8 in het kleuteronderwijs”. De school stelt thans 38 leerkrachten en drie administratieve medewerkers te werk. Merkwaardig in het leerlingenbestand is dat de school ook 7 tweelingen herbergt waarvan drie in het 6de leerjaar.
 
De start van het nieuwe schooljaar kondigt zich alleszins vrij druk aan. Zo mag de school eind september reeds haar 3de logo Milieuzorg op School, kortweg MOS afhalen. Overigens wordt dit schooljaar verder gewerkt rond het thema ‘Meer groen op school’ steeds in het kader van MOS. In dezelfde periode is er ook de verkeersweek om grootouders, ouders en kinderen het belang aan te tonen veilig naar en van de school te bewegen. En na de krokusvakantie wordt er zelfs een heuse Afrikaanse week in het vooruitzicht gesteld op basis van een reis van zorgjuf Martien naar een basisschool in Guinee.
 
De voorzitter van het Oudercomité is Manuela Piecq.
 
Meer info op www.akcentbever.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief