PAJOTTENLAND – Op tijd aankomen op school

C21

PAJOTTENLAND – Op tijd aankomen op school

Kom_op_tijd_
Repro Deschuyffeleer
 

De intergemeentelijke scholengemeenschap van Zuidwest-Pajottenland met coördinator William Cools roept in een folder vooral de ouders en de grootouders van de schoolgaande kleuters op te waken over het tijdig aankomen op school. De actie met de slogan ‘Kom op tijd voor het te laat is’ past overigens mede in het algemeen beleid van de overheid kleuters zo veel mogelijk naar school te sturen om zo later leerachterstand te voorkomen.

In de scholengemeenschap, die de gemeentelijke basisscholen van Bever, Galmaarden, Gooik en Herne omvat, scoort het aanwezigheidspercentage van de kleuters zeer hoog. Tot hier blijkbaar geen probleem. “Waar het schoentje evenwel soms knijpt is het tijdig aankomen op school”, zegt directrice Reni Thienpondt van De  Regenboog in Herfelingen. “Het te laat op school komen is echt niet prettig noch voor de leerkrachten, noch voor kleuters, noch voor de schoolkinderen van het lager. Studies hebben inmiddels evenwel uitgewezen dat er bovendien een verband bestaat tussen dit gedrag en het later te laat komen en spijbelen in het secundair onderwijs. Vandaar dan ook onze slogan en onze actie”.
 
Om laatkomen te voorkomen wijzen de betrokken schooldirecties dan ook graag op het belang voor de kleuters en de kinderen van op tijd naar bed en een vast avond- en schoolritme. 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief