BEVER – Schepencollege reageert op kritiek actiegroep Akrenbos

C21

BEVER – Schepencollege reageert op kritiek actiegroep Akrenbos

Schepencollege_reageert_
Foto's © Deschuyffeleer
 

Als reactie op de aanhoudende stroom open brieven aan de bevolking uitgaande van de actiegroep Akrenbos met Fons Van den Berg als voorman over de voorziene inplanting van een tijdelijke gemeentelijke feestzaal in het gehucht pakt het College van Burgemeester en Schepenen nu ook uit met een info-flash naar de bevolking en de lokale verenigingen toe. In de mededeling geeft het dan ook duidelijk zijn standpunt weer en weerlegt het de argumenten van de actiegroep.

De aangekondigde sluiting met Nieuwjaar van de enige feestzaal Cosmos in de gemeente noopte de bestuursploeg van burgemeester Luc Deneyer tot het uitkijken naar een alternatief om de traditionele activiteiten van de plaatselijke verenigingen alsnog in de gemeente te kunnen laten doorgaan.
 
Als oplossing schoof het Schepencollege de bouw van een tijdelijk mecano-gebouw naast de school in Akrenbos naar voren. Dit stuitte echter op hevig protest van de buurtbewoners die zich bedreigd voelen in hun veiligheid, hun rust en hun leefbaarheid in de buurt. Alhoewel er geen decretale verplichting bestaat liet het Schepencollege als vangnet voor de bezwaren van de buurtbewoners een openbaar onderzoek instellen. “Hierop diende enkel de actiegroep Akrenbos een bezwaarschrift in, hoofdzakelijk rond de parkeermogelijkheden, de veiligheid en de mobiliteit. Bij het bezwaarschrift was evenwel geen petitie bijgevoegd”, stellen burgemeester Luc Deneyer en zijn ploeg duidelijk.
 
In de info-flash maakt het Schepencollege nu komaf met de commentaren van de actiegroep. Naast de opsomming van de communicatiemomenten vanuit het Schepencollege naar de burger toe benadrukt de mededeling de nood voor het rijke verenigingsleven in de gemeente om alsnog tijdig over een gemeentelijke ontmoetingsruimte te kunnen beschikken. De talrijke verenigingen die zich eerder akkoord hadden verklaard gebruik te zullen maken van de tijdelijke feestzaal worden dan ook in die zin gerust gesteld.
 
“Het Schepencollege houdt wel terdege rekening met de bezwaren van de buurtbewoners”, luidt het nog bij de bestuursploeg. “Zo stellen wij alleszins al een bijkomende parking voor 75 voertuigen ter beschikking en er komen na overleg met de lokale politie ook zebrapaden in de buurt”.
 
De info-flash zet zich ook af tegen de kritiek alsof de bouw van het mecano-gebouw voor de gemeente financieel niet haalbaar zou zijn.“Het project van de feestzaal is op termijn zelfbedruipend”, weet de burgemeester. “Zo worden de kosten geraamd op 68 010 euro terwijl de voorziene inkomsten nu al oplopen tot 71 000 euro en dit zonder alsnog rekening te houden met extra-inkomsten door de zaalverhuur voor privé-gebruik”. In de mededeling zet het Schepencollege overigens ook enkele foutieve cijfers uit de publicaties van de actiegroep recht rond de gemeentefinanciën zoals de schuldenlast, de loonmassa, de tekorten en de financiële toestand van het OCWM.
 
“Met de info-flash wil het Schepencollege de polemiek hierbij afsluiten en wenst het zich vanaf nu verder toe te leggen op de concrete realisatie van het project”, klinkt het vastberaden.      
      
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 sep 2012
Godelieve Dechuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief