BEVER – Fruitburcht perst voor particulieren

C21

BEVER – Fruitburcht perst voor particulieren

Fruitpers_bever____4_
Fruitburcht Demeulemeester in het gehucht Burght - Foto's © Deschuyffeleer
 
Fruitpers_bever____1___486_x_648_
© Deschuyffeleer

Bij Fruitburcht Demeulemeester in het gehucht Burght kunnen particulieren ook dit jaar opnieuw terecht om er hun eigen fruitoogst te laten persen tot sap. Ook wie zelf geen eigen fruit kan aanleveren is er welkom voor het bekomen van de lekkerste sappen van de hoeveproducent.

Het persen gebeurt enkel op woensdag. Het fruit wordt vooraf in een koelcel bewaard. Na een week kan het sap dan afgehaald worden in bag-in-boxen of in herbruikbare glazen flessen. Voor de wijn- en cidermakers kan het persen ook zonder pasteuriseren. Het afvullen gebeurt dan in zelf mee te brengen vaten.
 
Het afleveren van het fruit en het persmoment worden best vooraf gereserveerd. Sinds vorig jaar heeft de Fruitburcht trouwens een hypermoderne volautomatische fruitpers in gebruik genomen. “De pers is echt een technologisch wondertje dat spoelt, raspt, perst, pasteuriseert en afvult”, pronkt Patrick Demeulemeester. “Dit betekent meteen een enorme tijdswinst zodat wij nu kunnen beantwoorden aan de enorme vraag naar vers appelsap”.
 
De uitbaters werken zo ecologisch mogelijk met een minimaal gebruik van pesticiden. Ter compensatie worden wel koolmezen en lieveheersbeestjes ingeschakeld als insectenbestrijders. “Bovendien worden door het persen en het bottelen op het eigen bedrijf de voedselkilometers en de CO2 uitstoot tot een minimum beperkt”, aldus nog Patrick en zijn echtgenote Margaret. “Een bio-label garandeert trouwens niet altijd dat men ook op dit vlak duurzaam werkt”.
 
Het belangrijkste voor de Fruitburcht is de smaak. “Bij ons proeft de consument 100% fruit zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen of bewaarmiddelen”. Om tegemoet te komen aan de vraag van de klanten biedt het bedrijf nu ook naast zuiver appelsap verschillende gemengde smaken aan zoals appel-peer of appel-rabarber.
 
Meer info via fruitburcht@gmail.com of 0494/72 56 76 of 0473/51 87 22 (enkel tijdens de kantooruren).    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief