BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

Gr_sept_2012_bever___8_
Herinrichting dorpscentrum - Foto's © Deschuyffeleer
 
Gr_sept_2012_bever___6_
Schijfparkeren - © Deschuyffeleer
 
Gr_sept_2012_bever___3_
Freestveld - © Deschuyffeleer
 
Gr_sept_2012_bever___11_
Reglement sportzaal - © Deschuyffeleer
 

Herinrichting dorpscentrum

Het gemeentebestuur wil werk maken van de herinrichting van het dorpscentrum en van het heraanleggen van de voetpaden binnen de bebouwde kom aldaar. Dit vooral in Kerckhove en Eeckhout, de twee gewestwegen die de dorpskom doorsnijden. De gemeenteraad keurde daartoe nu een aangepaste samenwerkingsovereenkomst goed met het Agentschap Wegen en Verkeer en Aquafin voor het uitschrijven van een studieopdracht.
De studie behelst een vaste schijf voor de herinrichting van de gewestwegen en van de aansluitende gemeenteweg Pontembeek met inbegrip van een ontwerp voor de waterafvoer. Daarnaast loopt er ook een voorwaardelijke schijf voor het herinrichten van de gemeentewegen rond de kerk op de Plaats. Deze voorwaardelijke schijf zal enkel toegekend worden indien door het gemeentebestuur geoordeeld wordt dat deze werken, op basis van de eigen opgemaakte raming van 500 000 euro, financieel passen binnen de gemeentelijke begroting.
De studie moet ook een idee geven van de nodige ondersteunende maatregelen zoals poorteffecten en andere verkeerskundige ingrepen om de werken te kunnen uitvoeren.
 
Schijfparkeren
 
Er komt een parkeerzone van drie parkeerplaatsen van max 30 min in Kerckhove ter hoogte van de huisnummers 10 en 11. De parkeerbeperking geldt enkel op schooldagen van 8 tot 18u en moet de veiligheid voor de schoolkinderen in de nabijheid van de toegangspoort tot de basisschool Ak’cent verbeteren. Ook moet de nieuwe regeling voor de klanten van de handelszaken in de buurt mogelijkheden tot kortparkeren scheppen.
Het gebruik van de parkeerschijf in de zone wordt dan ook verplicht. Oppositieraadslid Henk Verhofstadt had bedenkingen bij de bevoegde personen om inbreuken vast te stellen. Burgemeester Luc Deneyer verzekerde echter dat de politie in de materie nog steeds ten volle bevoegd is.
 
Meerkost brandweervoorpost
 
De bouw van de Lennikse brandweervoorpost in Tollembeek kost meer dan oorspronkelijk geraamd. Zo moet Bever nu bij de eindafrekening van het bouwgedeelte uiteindelijk een meerkost van 21 202 euro ophoesten bovenop het eerder gebudgetteerd gemeentelijk aandeel van 149 250 euro. Het krediet van 16 120 euro voor de medeaankoop van een ziekenwagen zou daarentegen niet overschreden worden.
 
Freestveld
 
Nu recent ook nog andere eigenaars in Freestveld in het dorpscentrum hun gronden willen verkavelen verdaagde de gemeenteraad de goedkeuring van het ontwerp van het wegentracé en het rooilijnplan van een eerste private verkaveling met 7 loten voor halfopen en gesloten bebouwing. Als alles verder volgens plan verloopt komt er een nieuwe verkaveling die groter in omvang zal zijn. Eerstdaags is er in die zin nog een coördinatievergadering met de openbare nutsmaatschappijen. 
 
Reglement sportzaal
 
Nu de gemeente ook uitbater is geworden van de sporthal Ter Plasbeek naast het gemeentehuis kon de gemeenteraad zich nu ook vinden in een gebruiksreglement voor de gemeentelijke sportzaal.
Zo wordt de sportzaal enkel ter beschikking gesteld voor sportmanifestaties. Ook de huurgelden werden vastgesteld. In de winterperiode kost een dagtarief 60 euro, een uurtarief 15 euro. In de zomer worden dit 50 euro en 12,50 euro.
De basisschool Ak’cent, de adviesraden en de Chiro als compensatie voor het gebruik van haar container-infrastructuur voor de school in Kerckhove krijgen de sportzaal gratis ter beschikking. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief