BEVER / HERNE – Huldiging als Sportelgemeenten

C21

BEVER / HERNE – Huldiging als Sportelgemeenten

Sportelgemeenten_herne_bever
Karin Jiroflée, de provinciaal gedeputeerde van Sport, mocht naast de ronkende titel ook nog 30 veiligheidshesjes meegeven aan de delegaties van de gelauwerde gemeenten. Voor Herne was dit schepen van Sport Lieven Vandenneucker. De Beverse delegatie bestond dan weer uit schepen van Sport Marleen Flamant, sportambtenaar Nancy Duyms en voorzitter van de sportraad Annemie Wielant - Foto's © Deschuyffeleer
 
Huldiging1
De Beverse delegatie - Foto ingezonden
 
Img_1398
Schepen van sport Lieven Vandenneucker en Karin Jiroflée, provinciaal gedeputeerde van Sport - © Deschuyffeleer
 
Huldiging2
Foto ingezonden
 

Samen met nog 30 andere gemeenten in Vlaams-Brabant kregen zowel Bever als Herne in het provinciehuis in Leuven de titel van Sportelgemeente toegekend. Als kleinste gemeente van de provincie kreeg Bever zelfs een bijzondere attentie van administrateur-generaal Carla Galle van BLOSO voor haar geweldige inspanningen om toch ook deze titel binnen te rijven.

Met de titel willen BLOSO en de provinciebesturen de gemeenten in de kijker plaatsen die in het kader van de Vlaamse sensibiliseringscampagne’Sportelen, Beweeg zoals je bent’ bijzondere inspanningen leveren rond de promotie van sport voor 50-plussers. “Het behalen van de titel is bovendien een opportuniteit voor de schepenen van Sport om hun verwezenlijkingen voor de seniorensport in dit verkiezingsjaar extra in het daglicht te plaatsen”, gaf Carla Galle met een kwinkslag overigens graag mee.
 
Voor het behalen van de titel dienen de gemeenten aan zes criteria te voldoen zoals overleg met organisaties rond seniorenwerking in het algemeen en seniorensport in het bijzonder, het opzetten van minstens één sportelactiviteit, het gebruiken van het Sportellogo, het ingeven van de Sportelactiviteit op de Sportelwebsite, het onder de aandacht brengen van Sportelen op de gemeentelijke website en het laten verschijnen van minstens één artikel over een lokaal Sportelactiviteit in het gemeentelijk infoblad.
 
Karin Jiroflée, de provinciaal gedeputeerde van Sport, mocht naast de ronkende titel ook nog 30 veiligheidshesjes meegeven aan de delegaties van de gelauwerde gemeenten. Voor Herne was dit schepen van Sport Lieven Vandenneucker. De Beverse delegatie bestond dan weer uit schepen van Sport Marleen Flamant, sportambtenaar Nancy  Duyms en voorzitter van de sportraad Annemie Wielant.
 
Uit de vier genomineerden voor de titel van Super Sportelgemeente werd uiteindelijk Bierbeek als winnaar verkozen. Halle, Dilbeek en Steenokkerzeel behoorden tot het kransje van de andere genomineerde gemeenten voor deze bijzondere prijs.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief