BEVER – Vrachtwagen ramt woninggevel

C21

BEVER – Vrachtwagen ramt woninggevel

Dsc00165
Vrachtwagen ramt woninggevel - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc00164
Vrachtwagen ramt woninggevel - © Deschuyffeleer
 
Dsc00170
Vrachtwagen ramt woninggevel - © Deschuyffeleer
 
Dsc00172
Vrachtwagen ramt woninggevel - © Deschuyffeleer
 

Donderdag heeft een vrachtwagen bij het achterwaarts inrijden van een smalle toegangsweg tot de nieuwe verkaveling Poreel de garagegevel van een woning aangereden. Naast de schade aan de gevel zelf werd ook de gasinleiding geraakt en kwam de garagepoort klem te zitten.

Ondanks het protest van de buurtbewoners bekwam bouwpromotor Unicas uit Gooik een verkavelingsvergunning voor het bouwen van 18 woningen in het gehucht Poreel. De nieuwe wijk is enkel toegankelijk via twee smalle toegangswegen. Het is nu bij het bouwrijp maken van de verkaveling dat de bestuurder van een vrachtwagen van de firma Stradus Aqua betonnen buizen diende te leveren op de werf.
 
Bij het achterwaarts inrijden van een smalle toegangsweg naar de verkaveling heeft het gevaarte de garagegevel van de woning van Emilien Van de Maele geraakt. Door de aanrijding werden een aantal bakstenen uit de hoekmuur gerukt. Ook de gasinleiding deelde in de klappen net zoals de garagepoort die kwam klem te zitten. Voor de bewoner was het dan ook onmogelijk alsnog met zijn voertuig de garage uit te rijden.
 
“Het was omstreeks 07u30 dat ik van in de keuken flink wat gerommel hoorde aan de straatkant van mijn woning”, vertelt Emilien Van de Maele. “Bij het buitenkomen zag ik verderop in de straat nog een zware lange vrachtwagen achterwaarts manoeuvreren. Ook zag ik dat de hoek van de gevelmuur van mijn garage was aangereden. Ik vermoed dat de chauffeur de aanrijding allicht niet waargenomen heeft”.
 
Om mogelijk instortingsgevaar te voorkomen en omdat in de garage ook de gasinleiding was geraakt kwamen de brandweer van Edingen en van de Lennikse voorpost in Tollembeek ter plaatse. Het nazicht van de gasleiding gebeurde dan weer door Intergem.
 
“De smalle toegangswegen tot de nieuwe verkaveling zijn al langer een doorn in het oog van de buurt”, doet buurtbewoonster Anja Depreter haar verhaal. “Ondanks onze opmerkingen over de toegankelijkheid en de bijkomende verkeerslast werd de verkavelingsvergunning toch toegekend”. Het laat zich dan ook raden dat door het ongeval de ganse discussie nopens de verkaveling opnieuw op de proppen zal komen. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief