BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

C21

BEVER – Sprokkels uit de gemeenteraad

Aaaa_logo_ep_schepencollege-gemeenteraad

Budget St-Martinuskerk
De gemeenteraad keurde het budget en het bijhorend meerjarenplan van de Kerkraad van de St-Martinuskerk in het centrum goed. Om het budget alsnog in evenwicht te brengen past de gemeente 21.881 euro bij.
Oppositieraadslid Henk Verhofstadt merkte op dat het rendabiliseren van het gebruik van de verschillende kerkgebouwen binnen een gemeenschap nu ook te berde komt bij de kerkelijke overheden. Naast de St-Martinuskerk telt Bever immers ook nog de St-Gereonkerk op het gehucht Akrenbos. Burgemeester Luc Deneyer verwees in dezelfde zin naar de conceptnota van Vlaams minister Geert Bourgeois rond het herbestemmen van de parochiekerken.

Bestekaanpassing
Voor de studie van de herinrichting van de doortocht van Bever-centrum op de gewestwegen  wordt binnen de vaste schijf van de algemene omschrijving van de opdracht de werkzone nu nader gespecificeerd.
Volgens het aangepast bestek van het provinciaal agentschap Wegen en Verkeer behelst de studie nu de herinrichting van de gewestweg N263 tussen Broeck en de grens van de bebouwde kom in Eeckhout en van de gewestweg N249 tussen Plaats en de grens van de bebouwde kom. De studie omvat eveneens het ontwerp van de RWA voor de waterafvoer van de wegenis in de werkzone met afkoppeling van het huidig gemengd systeem. Dit laatste is echter niet het geval voor de zone tussen het begin van de bebouwde kom op Eeckhout en de zijstraat Poreel die reeds gescheiden werd aangelegd.
In de vaste schijf van het aangepast bestek is derhalve geen sprake meer van de herinrichting van Pontembeek tussen Plaats en de grens van de bebouwde kom.
 
Leningen
Om te kunnen beschikken over voldoende financiële middelen gaat de gemeente via een opdracht drie leningen aan voor de financiering van de buitengewone uitgaven van het lopende dienstjaar. De leningen worden geraamd op 79.026 euro, 50.872 euro en 295.783 euro met een duurtijd van respectievelijk 5, 10 en 20 jaar.
 
Tijdelijke feestzaal
Tijdens de debatten over de leningen wenste oppositieraadslid Henk Verhofstadt een stand van zaken te kennen rond de omstreden bouw van een tijdelijke feestzaal op het gehucht Akrenbos waarop de leningen eveneens betrekking hebben. Burgemeester Luc Deneyer wist te melden dat er nog geen officiële vergunning was afgeleverd doch dat de plannen voor de bouw van een tijdelijke feestzaal alleszins niet meer konden opgeborgen worden.
Aangezien voor het verenigingsleven de bouw begin toekomend jaar dient afgerond, wat volgens Henk Verhofstadt wel problematisch wordt, kwam het raadslid alsnog op de proppen met het speelpleintje achter de gemeenteschool als alternatieve locatie. Hij werd echter onmiddellijk de mond gesnoerd door schepen van Onderwijs Christian Krikilion die verwees naar de hoge kostprijs voor de inrichting van het speelpleintje. De discussie tussen beide raadsleden laaide hoog op zodat burgemeester Luc Deneyer zich herhaalde malen genoodzaakt zag de gemoederen te bedaren.          
 
Schoolreglement
Ook de leerlingen wiens ouders op het moment van inschrijving personeelslid op school zijn behoren vanaf het komend schooljaar tot de voorrangsgroep bij de inschrijvingen voor de gemeentelijke basisschool Ak’Cent. Het schoolreglement van de scholengroep Zuidwest-Pajottenland, waartoe ook Ak’Cent behoort, werd nu in die zin aangepast.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief