BEVER – Michel Debleser haakt af als schepen

C21

BEVER – Michel Debleser haakt af als schepen

Dsc_8134
De voltallige gemeenteraad: burgemeester Luc Deneyer, schepenen Kristian Krikilion, Dirk Willem en Marleen Flamant, en raadsleden Michel Debleser, Kristof Cattie, Henk Verhofstadt, Marie-Elise Vanderkelen, Werner Godfroid, Ghislain Vandercapellen en Sabine Vermassen - Foto's © Jean-Pierre Meulenyser
 
Dsc_8124
Eedaflegging gemeenteraadsleden - "Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen" - © Jean-Pierre Meulenyser
 
Dsc_8139
De nieuwkomers - © Jean-Pierre Meulenyser
 
Dsc_8145_-_kopie
Burgemeester en voorzitter van de gemeenteraad samen met de schepenen Christian Krikilion, Dirk Willem en Marleen Flament - © Jean-Pierre Meulenyser
 
Dsc_8143
Ivo Reygaerts en Sabine Vermassen (Open Voor de Mens) - © Jean-Pierre Meulenyser
 
Dsc_8131
Installatievergadering gemeenteraad januari 2013-december 2018 - © Jean-Pierre Meulenyser
 

Het is met een afgeslankte CD&V-bestuursploeg dat burgemeester Luc Deneyer de komende zes jaar het beleid in de gemeente verder wil bepalen. Uit besparingsoverwegingen ten bate van de gemeente haakt de eerdere OCMW-voorzitter Michel Debleser af als schepen. Hij blijft wel raadslid. Zoveel is duidelijk na de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad.

Christian Krikilion is de nieuwe eerste schepen. Dirk Willem en Marleen Flamant vervolledigen het college. Nieuwkomer Kristof Cattie is het nieuw gekozen CD&V-raadslid.
 
Tegenover de CD&V-meerderheid van burgemeester Luc Deneyer bekleedt de gebundelde oppositielijst Open voor de Mens in de nieuwe legislatuur met fractieleider Henk Verhofstadt, Marie-Elise Vanderkelen, Werner Godfroid, Ghislain Vandercapellen en Sabine Vermassen 5 zitjes. Sabine Vermassen vervangt wel de eveneens verkozen Yvo Reygaerts die door een familiale verkiezingsonverenigbaarheid zijn mandaat evenwel diende af te staan. Hij verhuist wel naar de OCMW-raad.
 
Tijdens de vergadering werden eveneens de nieuwe OCMW-raadsleden verkozen. Ivo Reygaerts (Open voor de Mens) behaalde hierbij met 7 stemmen de hoogste score. De 8 andere gekozenen moesten het stellen met ieder 6 stemmen. Onder hen ook de door de meerderheid voorbestemde OCMW-voorzitter Dirk Willem. De overige gekozen raadsleden zijn voor de CD&V Patrick Capiau, Catherine De Ganseman, Ilse Vanhouttegem en Michel Debleser en voor Open voor de Mens  Sofie Peremans, Rudi Geuens en Cathy Van Damme.
 
De installatievergadering van de nieuwe OCMW-raad is gepland voor maandag 7 januari om 20u. De verkiezing van de vertegenwoordiger van Bever in de politieraad gebeurt tijdens de eerstkomende vergadering van de gemeenteraad op maandag 14 januari.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
Jean-Pierre Meulenyser
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief