BEVER – Volkshogeschool opent deuren naar klassieke muziek

C21

BEVER – Volkshogeschool opent deuren naar klassieke muziek

Luisteren_naar_muziek
© Deschuyffeleer
 

Nu de klassieke muziek steeds meer mensen weet te bekoren pakt Arch’educ, de volkshogeschool Halle-Vilvoorde, ook in Bever uit met een cursus rond die muziektak in zaal Camargo aan Kerckhove. De cyclus loopt vanaf 23 februari gedurende zes opeenvolgende zaterdagen telkens van 14u tot 16u. Sébastien Ceroni begeleidt de cursisten.

“Klassieke muziek wordt pas echt boeiend als je wat meer weet over die muziek en haar achtergronden”, zegt de uittredende voorzitter van de cultuurraad Werner Godfroid, tot voor kort overigens ook algemeen directeur van de volkshogeschool. “De cursus grasduint in de muziekstijlen en laat de deelnemers ook kennismaken met de verschillende instrumenten. En met voldoende achtergrondinformatie over de componisten kan men zich ook meteen een beter beeld vormen van de mens achter de muziek”.
 
De cursus is dan ook een ideale gelegenheid om met andere personen over muziek van gedachten te wisselen en te discussiëren. Ook het zich voorbereiden op een concert komt aan bod. Het samen luisteren naar muziekfragmenten groeit overigens zo uit tot echt boeiende ontmoetingen.
 
De cursus loopt in samenwerking met Bever in Beweging, de senioren- en de cultuurraad. Deelnemen kost 45 euro. Info en inschrijvingen via Arch’educ (info@archeduc.be of 02/454.54.01 of www.archeduc.be ).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jan 2013
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief