BEVER – Voormalig OCMW-voorzitter schenkt klare wijn

C21

BEVER – Voormalig OCMW-voorzitter schenkt klare wijn

Nieuwjaarsontvangst_2011__bever_-_deschuyffeleer__2_
Michel Debleser - Foto © Deschuyffeleer

In een open brief aan de bevolking, geeft voormalig OCMW-voorzitter Michel Debleser nu bijkomende duiding bij het invullen van de gemeentelijke bestuursmandaten aan de hand van de resultaten van de jongste verkiezingen. Hierbij werd hij in eigen rangen door partijgenoot Dirk Willem van de OCMW-troon gestoten. Ondanks alle interne strubbelingen blijft Michel Debleser evenwel zijn CD&V-partij alsnog trouw.

Na enige aarzeling werd Michel Debleser (67) na een ononderbroken periode van 42 jaar mandaat in de gemeenteraad toch nog bereid gevonden om zich bij de verkiezingen opnieuw kandidaat te stellen. “Graag had ik ook nog de volgende drie jaar het OCMW geleid maar mijn verzoek daartoe werd om dubbelzinnige redenen lauw onthaald”, geeft de voormalige OCMW-voorzitter in zijn open brief met als titel ‘De objectieve waarheid over mijn politieke keuze’ aan. “Ook werden mijn voorstellen om belangrijke taken binnen het schepencollege niet te cumuleren en 20% van elke schepenwedde in te leveren volledig teruggefloten”.
 
In alle onafhankelijkheid
Michel Debleser hield de eer dan ook aan zichzelf en besliste “in alle onafhankelijkheid”, benadrukt hij, dan ook geen schepenambt meer te aanvaarden evenwel op voorwaarde dat hij als schepen niet zou vervangen worden. “Zo bespaart de gemeente reeds een schepenambt, iets wat overigens decretaal verplicht wordt vanaf de komende legislatuur”, gaat hij door in zijn verhaal. “Moet het voorbeeld immers niet van de mensen die aan het bewind zijn komen?”, stelt hij zich nadrukkelijk de vraag.
 
“Bovendien - en iets minder fraai - hebben de talrijke recente getuigenissen van vrienden mij doen inzien dat achter de schermen, en dit reeds gedurende vele jaren terug, een echt complot tegen mij werd gesmeed door enkele opportunistische onruststokers ,om mij van kant te schuiven”, reageert Michel Debleser nu nog verder en toch enigszins verbitterd.
 
Zijn ontgoochelde en verbitterde kiezers, waarvoor hij zegt “alle begrip te kunnen opbrengen”, verzekert hij dan weer dat hij verder zal blijven zetelen zowel in de gemeenteraad als in de OCMW-raad om zich daar met al zijn krachten te blijven inzetten “om ons dorp en onze gemeenschap nog beter te dienen”.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief