BEVER – Actiegroep betwist vergunning tijdelijke feestzaal

C21

BEVER – Actiegroep betwist vergunning tijdelijke feestzaal

Betwisting_vergunning_feestzaal_akrenbos
BEVER – Actiegroep betwist vergunning tijdelijke feestzaal - © Deschuyffeleer
 

De actiegroep Akrenbos, die zich kant tegen de komst van een tijdelijke feestzaal in het gelijknamig gehucht, heeft nu bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen een verzoekschrift ingediend voor de nietigverklaring en de schorsing van de verkregen bouwvergunning. In een nieuwe open brief aan de bevolking verstrekt het actiecomité met Fons Van den Berg als voortrekker nadere informatie.

“Ons lijvig verzoekschrift van 24 bladzijden is bijzonder goed geargumenteerd”, verkondigt Fons Van den Berge aan al die het horen wil. “De uitkomst van ons verzoekschrift kan niemand voorspellen maar als actiegroep zijn wij alleszins hoopvol. Bij het bekomen van de bouwvergunning hebben sommigen triomfantelijk gereageerd, maar zij hoeden zich best al te snel victorie te kraaien”.
 
In de open brief hengelt het actiecomité trouwens ook naar begrip voor zijn houding bij de verenigingen die het nu al sinds Nieuwjaar moeten stellen zonder ook maar één geldig alternatief voor de sluiting van de Cosmos, de enige feestzaal in de gemeente, Het actiecomité schuift de zwarte piet duidelijk door naar het gemeentebestuur.
 
“Als actiegroep kunnen wij aannemen dat het uitblijven van de bouw van de tijdelijke feestzaal voor de verenigingen zeer vervelend kan zijn”, zeggen Fons Van den Berge en zijn actievoerders. “Maar hoe dieper wij inzoemen op het dossier, hoe duidelijker het is dat het schepencollege de verkeerde keuzes maakte”. Het actiecomité gaat hiervoor terug naar de studie van het Ruimtelijk Structuurplan Bever in 2009.
 
“Toen al bleek een ruimtelijk uitvoeringsplan voor het centrum van de gemeente een noodzakelijke en bindende topprioriteit voor de verdere ontwikkeling van Bever”, aldus nog Fons Van den Berge. “Het schepencollege erkende toen trouwens ook al de noodzaak van een ontmoetings- en feestzaal achter het gemeentehuis. Het is door het toenmalig gebrek aan daadkrachtig beleid en het alsnog niet opstarten van het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het centrum dat wij in de huidige problemen verzeild zijn geraakt. En nu vier jaar later is dit plan nog steeds niet opgestart”.
 
Steeds volgens de actiegroep treft hij zo geen schuld. “Dat wij als actiegroep de veiligheid en de levenskwaliteit van het gehucht belangrijker vinden dan de huisvesting van de verenigingen in Akrenbos lijkt ons volkomen logisch”, oppert de voortrekker van de actiegroep alsnog. “Maar dit betekent niet dat de actiegroep anti-verenigingsleven is”.
 
De actiegroep neemt zich verder voor alle middelen aan te grijpen om de uitbating van de tijdelijke feestzaal te verhinderen. “We begrijpen dat wij voor- en tegenstanders hebben maar laat ons waardig strijd leveren”, besluit Fons Van den Berge. “Het is duidelijk dat het huidig bestuur geen oren heeft naar onze verzuchtingen. Wij zijn dan ook met vol vertrouwen aangewezen op de rechtspraak”.
 
De open brief werd in eerste instantie in de brievenbussen in het gehucht Akrenbos gedropt. De verdere bedeling in de gemeente gebeurt nog in de loop van de week.

Op de gemeenteraad van nu donderdag staat het goedkeuren van de conceptnota van het ruimtelijk uitvoeringsplan Kern- en Centrumfuncties geagendeerd.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief