BEVER – Fit in je hoofd

C21

BEVER – Fit in je hoofd

Aankondiging_fit_in_je_hoofd_bever
BEVER – Fit in je hoofd - © Deschuyffeleer
 

De gemeentelijke dienst Vrije Tijd pakt de eerstkomende weken uit met een reeks activiteiten die kaderen in het project ‘Fit in je hoofd – Zot van gezond’. Met het initiatief wil het gemeentebestuur de bevolking kansen bieden te kiezen voor een gezonde levensstijl.

Een mens is tot veel in staat als hij zich goed in zijn vel voelt. Maar ook met een dipje of een tegenslag wordt iedereen wel eens geconfronteerd. Juist om dit op te vangen is er nu ‘Fit in je hoofd’. Dit project wil nu precies de geestelijke gezondheid verzorgen om het mentaal welzijn te verbeteren. Onthaasten, genieten van de kleine dingen, … allemaal kleine dingen die een mens kan veranderen om grootse veranderingen waar te maken. Gezond eten en daarbij voldoende bewegen is alleszins een eerste stap in de goede richting.
 
Het drieledig programma start op zondagnamiddag 3 maart met een sessie ‘Koken met verloren groenten’ voor kinderen van 5 tot 12 jaar in de parochiezaal. Chiro-leden betalen 2 euro, andere kinderen 5 euro. Inschrijven via debby.versteldt@bever-bievene.be .
Overigens staat de ganse maand maart in het gemeentehuis en in de buitenschoolse opvang van het OCMW ook nog een fruitmand ter beschikking.
 
Op Paasmaandag 1 april wordt uitgepakt met een dauwwandeling met aansluitend een gezond ontbijt. De wandeling met Werner Godfroid als ervaren gids start om 7u aan de kerk. Het gezond ontbijt komt er aan om 9u30 in de polyvalente zaal van basisschool Ak’cent. De wandelaars krijgen het ontbijt gratis aangeboden, anderen betalen 2,50 euro.
 
Afsluiter wordt een infoavond over ‘Omgaan met dementie’ op dinsdag 7 mei om 20u eveneens in de zaal van Ak’cent. De toegang is gratis.
 
Voor de dauwwandeling en de infoavond dient wel op voorhand ingeschreven via info@archiduc.be .
 
Het project ‘Fit in je hoofd – Zot van gezond’ van de gemeentelijke dienst Vrije Tijd loopt in samenwerking met de volkshogeschool Archeduc, Logo Zenneland, de jeugdraad en de sportraad.
 
Meer info over het project ‘Fit in je hoofd’ bij de gemeentelijke dienst Vrije Tijd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief