BEVER – Kinderen leren koken met verloren groenten

C21

BEVER – Kinderen leren koken met verloren groenten

Workshop_pizza__koekjes_en_andere_gerechten
BEVER – Kinderen leren koken met verloren groenten - Foto's ingezonden
 
Workshop_fit_in_je_hoofd
BEVER – Kinderen leren koken met verloren groenten - Foto's ingezonden
 
Workshop_fit_in_je_hoofd_1
BEVER – Kinderen leren koken met verloren groenten - Foto ingezonden
 

In het kader van het project ‘Fit in je hoofd – Zot van gezond’ pakte de gemeentelijke dienst Vrije Tijd uit met een sessie ‘Leren koken met verloren groenten’ voor kinderen van 5 tot 12 jaar. De kooknamiddag was de eerste activiteit binnen een drieluik om de bevolking kansen te bieden te kiezen voor een gezonde levensstijl.

Goed 30 kinderen ontdekten de geneugten van het koken met verloren groenten. Zo werkten zij mee aan het bereiden van soep met ansjovis en vergeten groenten, kipblokjes met verloren groenten, pizza, deeg met raap en kaas, schorsenerenhapjes, flapjes van kweepeer, hapjes met rammenas, kool en peterseliewortel.
“Op het einde mochten de kinderen ook proeven van de bereidingen”, zegt Debby Versteldt van de gemeentelijke dienst Vrije Tijd. “Zij vonden de meeste schotels bijzonder smaakvol. Bij sommigen was zelfs te horen dat zij niet eens wisten dat groenten zo lekker konden zijn”.
De eerstkomende activiteit van het drieluik is nu op paasmaandag 1 april. Om 7u ’s morgens aan de kerk in het centrum neemt gids Werner Godfroid de deelnemers dan op sleeptouw voor een dauwwandeling gevolgd door een gezond ontbijt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mrt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief