BEVER - Genieten van kleinkunst en folk met Arjaun

C21

BEVER - Genieten van kleinkunst en folk met Arjaun

Arjaun_in_bever_voor_rijp_voor_de_pijp___1_
BEVER - Genieten van kleinkunst en folk met Arjaun - Foto's © Deschuyffeleer
 
Arjaun_in_bever_voor_rijp_voor_de_pijp___3_
Arjaun: Walter en Dirk Evenepoel, Stefan Timmermans, Etienne Wauters en Dirk Van Lierde - © Deschuyffeleer
 
Arjaun_in_bever_voor_rijp_voor_de_pijp___4_
Vakkundige musici, originele liedjes, amusante bindteksten en een enthousiast publiek maken dat de mannen van Rijp voor de Pijp mogen terugblikken op een geslaagde kleinkunst- en folkavond - © Deschuyffeleer
 
Arjaun_in_bever_voor_rijp_voor_de_pijp___6_
De 11-jarige Miro Van Vreckem. “Miro speelt al vier jaar diatonische accordeon - © Deschuyffeleer
 
Arjaun_in_bever_voor_rijp_voor_de_pijp___2_
Pajotse godendrank: gueuze Girardin - © Deschuyffeleer
 
Arjaun_in_bever_voor_rijp_voor_de_pijp___7_
Bewust kiezen de RVDP-maznnen voor kleinschaligheid zodat de toeschouwer zich nauwer betrokken voelt bij de vertoning” - © Dechuyffeleer
 

Vakkundige musici, originele liedjes, amusante bindteksten en een enthousiast publiek maken dat de mannen van Rijp voor de Pijp mogen terugblikken op een geslaagde kleinkunst- en folkavond. In navolging van Jan De Wilde en Kokher was het in de parochiezaal aan Poreel dit jaar de beurt aan Arjaun met Walter Evenepoel als gangmaker.

In een avondvullend programma brachten de broers Walter en Dirk Evenepoel, Stefan Timmermans, Etienne Wauters en Dirk Van Lierde vrolijke, schalkse, ondeugende en af en toe ook ernstige liedjes in een naar hun zeggen “universeel en puur Pajots dialect”.  Voor zijn optreden wapent de groep zich met een arsenaal instrumenten gaande van fluiten over accordeon, doedelzak, klarinet, gitaar en banjo tot contrabas, percussie en trompet. Arjaun is dan ook geen beginneling in het vak en wist perfect in te spelen op de verzuchtingen van het kennerspubliek.
 
Thierry Van Vreckem, voorman van Rijp voor de Pijp, was best tevreden met het resultaat. “Langzaam maar zeker weet Rijp voor de Pijp zich te profileren als een volwaardige dorpsvereniging. Ons doel is een viertal keer per jaar volk op de been te brengen. Met de organisatie van een kleinkunst- of folkavond verwachten wij geen massatoeloop, daarvoor zijn de kerstboomverbranding en de dorpsfeesten meer geschikt. Bewust kiezen we nu dan ook voor kleinschaligheid zodat de toeschouwer zich nauwer betrokken voelt bij de vertoning”.
 
Ook dit jaar werd het programma ingeleid met een performance van de intussen 11-jarige Miro Van Vreckem. “Miro speelt al vier jaar diatonische accordeon en zit in die zin in de afdeling folk van de muziekacademie van Gooik”, vertelt zijn trotse vader Thierry. “Hoe langer hoe meer is hij er van gebeten ooit kleinkunstenaar te worden”. De jonge accordeonist liet zich alle lofbetuigingen absoluut welgevallen en ziet een toekomst als professionele kleinkunstenaar maar al te best zitten.

Omdat de mannen van Arjaun fervente liefhebbers blijken te zijn van geuze Girardin had Rijp voor de Pijp zijn assortissement dranken aan de bar dan ook rijkelijk aangevuld met die heerlijke Pajotse godendrank van bij café ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ van de gebroeders Paneels in Eizeringen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief