BEVER – Leren luisteren naar klassieke muziek

C21

BEVER – Leren luisteren naar klassieke muziek

Img_1326
BEVER – Leren luisteren naar klassieke muziek
 
Img_1324__1296_x_864_
Lesgever Sébastien Ceroni - © Deschuyffeleer
 
Img_1320__1296_x_864_
BEVER – Leren luisteren naar klassieke muziek - © Deschuyffeleer
 

Nu klassieke muziek steeds meer mensen weet te bekoren pakt Arch’educ, de volkshogeschool Halle-Vilvoorde, in samenwerking met de plaatselijke senioren- en cultuurraad ook in Bever uit met een reeks informatiesessies rond die muziektak. Zo loopt in zaal Camargo al vijf weken de cursus ‘Leren luisteren naar klassieke muziek’. Hierbij vertrekt lesgever Sébastien Ceroni, zelf een talentrijk vioolspeler, van de eenvoudige stelling dat muziek horen niet hetzelfde is als muziek beluisteren.

De lesgever maakt er een punt van zijn lessen aan te passen aan een publiek dat geen voorafgaande muzikale vorming of scholing heeft genoten. Het is dan ook met veel leergierigheid dat zijn 12-koppige klas zich telkenmale zaterdagnamiddag vrij maakt om de wondere wereld achter klassieke muziek en de uiting ervan via de instrumenten te ontdekken.
 
Zo kregen de deelnemers in hun verkenning niet alleen informatie over de origine, de verschillende stromingen ,de achtergronden en de invloeden die de muziek door de eeuwen heen onderging, maar maakten zij ook kennis met bekende en minder bekende componisten. “Met degelijke achtergrondinformatie krijg je meteen ook een beter beeld van de mens achter de muziek”, aldus cursiste en voorzitter van de seniorenraad Marie-Jeanne Deschuyteneer.   Ook de samenstelling van groot orkest en van mindergrote orkesten werd piekfijn uit de doeken gedaan.
 
Volgende zaterdag komt de laatste sessie van de lessenreeks aan bod. “Door de bekomen informatie en de eraan verbonden discussies heb ik thans een heel ander gevoel bij klassieke muziek”, aldus nog de cursiste. “Na die paar lessen ga ik uiteraard niet door de wereld als een echte kenner maar de cursus heeft mij alleszins de weg naar muziek en naar klassieke muziek in het bijzonder, voor mij voordien overigens vrij onbekend, getoond. De cursus heeft niet alleen mijn interesse geprikkeld maar beslist ook wakker geschud”.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2013
Deschuyffeleer Godelieve
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 06 mei 2024

archief