BEVER - Azaleaverkoop voor Kom op tegen Kanker loopt vlot

C21

BEVER - Azaleaverkoop voor Kom op tegen Kanker loopt vlot

Plantjesverkoop_kotk_bever_2013__3_
BEVER - Azaleaverkoop voor Kom op tegen Kanker loopt vlot - Foto: Philippe Allert en Odette Mincke © Deschuyffeleer
 
Plantjesverkoop_kotk_bever_2013__1_
BEVER - Azaleaverkoop voor Kom op tegen Kanker loopt vlot - T Deschuyffeleer
 
Plantjesverkoop_kotk_bever_2013__2_
BEVER - Azaleaverkoop voor Kom op tegen Kanker loopt vlot - © Decshuyffeleer
 
Plantjesverkoop_kotk_bever_2013__4_
BEVER - Azaleaverkoop voor Kom op tegen Kanker loopt vlot - © Deschuyffeleer
 

Het derde weekend van september is het traditioneel het Plantjesverkoopweekend voor Kom op tegen Kanker. Door de inzet van heel wat vrijwilligers is die plantjesverkoopactie in Bever jaar na jaar alvast een begrip en een succes. Ook dit jaar gingen de 620 azalea’s vlot van de hand.

Met zijn 850 huizen en goed 2100 inwoners is het landelijke Bever als sinds het ontstaan van de actie in 1995 goed voor de jaarlijkse aan- en verkoop  van 620 azalea’s. Dat is bij benadering één plantje per woning en meteen ook ver boven het gemiddelde van 1 azalea per 23 inwoners in Vlaanderen.
Philippe Allert, boegbeeld van De Bloedgevers, doet het succesverhaal. “De verenigingen die mee de handen uit de mouwen steken zijn in de eerste plaats De Bloedgevers, die overigens ook de taak van coördinator op zich nemen, de Sint-Elooisvrienden, de KVLV-afdelingen van Akrenbos en van Bever-centrum, Bibbem, de Chiro, de dansgroep Camargo, het zangkoor van Akrenbos, wielerclub Den Bidon en nog enkele losse maar zeer gemotiveerde medewerkers. Ik denk dat we dit weekend op sommige momenten op de baan waren met wel 25 verkopers”.
“Met een ganse dag plensregen gaat onze negentiende editie van het Plantjesweekend alleszins ook de geschiedenis is als veruit de natste. Niettemin hebben wij ons jaarlijks streefaantal van 620 plantjes aan 6 euro per stuk kunnen aan de man en vrouw brengen”, aldus nog de trotse draaischijf van het ganse gebeuren mede in naam van alle medewerkers.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 06 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief