BEVER / HERNE – Brandweervoorpost levert prachtig werk

C21

BEVER / HERNE – Brandweervoorpost levert prachtig werk

Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___20_
Burgemeester Kris Poelaert (Herne), burgemeester Michel Doomst(Gooik), schepen Filip Van Ginderdeuren (Lennik), burgemeester Pierre Deneyer (Galmaarden), burgemeester Luc Deneyer (Bever) en commandant Koen Roesems - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___33_
BEVER / HERNE – Brandweervoorpost levert prachtig werk - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___32_
BEVER / HERNE – Brandweervoorpost levert prachtig werk - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___30_
BEVER / HERNE – Brandweervoorpost levert prachtig werk - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___27_
Sergeant Bruno Cornelis - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___22_
BEVER / HERNE – Brandweervoorpost levert prachtig werk - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___19_
BEVER / HERNE – Brandweervoorpost levert prachtig werk - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___18_
Burgemeester Luc Deneyer en de manschappen uit Bever - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___15_
Burgemeester Kris Poelaert en de manschappen uit Herne - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___10_
Thomas Van den Hoof in zijn nopjes in zijn 'Lego-land' - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_opendeur_2013_tollembeek___7_
Voor Radio 2-reporter Thomas Van den Hoof uit St-Pieters-Kapelle was de opendeurdag ook een gelegenheid om groot en klein mee te laten genieten van zijn merkwaardig hobby - © Deschuyffeleer
 

De opendeurdag van de Lennikse brandweervoorpost in Tollembeek was voor de burgemeesters van Bever, Herne en thuishaven Galmaarden meteen ook de gelegenheid hun erkenning uit te drukken voor het prachtig werk dat door de mannen en vrouwen van de voorpost wordt geleverd. Na goed anderhalf jaar oogt hun lijst van prestaties ten dienste van de bevolking dan ook al indrukwekkend. Van taalklachten over nederlandsonkundige  ambulanciers is al lang geen sprake meer.

“Een van de hoofdredenen voor het oprichten van de voorpost was juist die taalproblematiek”, zegt burgermeester Kris Poelaert van Herne. “Er ging haast geen week voorbij of wij hadden te maken met klachten over de ambulances die ofwel hun weg niet hadden gevonden in onze streek ofwel bemand waren met Franstalige verplegers”. Intussen lijkt het tij gekeerd. “Het goede nieuws voor de voorpost is dan ook dat er op dat gebied geen nieuws meer te rapen valt. En dat is uiteraard positief”, aldus nog de Hernse burgemeester, voor wie de inplanting van de voorpost in de streek een absolute noodzaak was.
 
Ook Luc Deneyer, de burgemeester van Bever, is meer dan tevreden over de werking van de voorpost. “Alhoewel de taalproblematiek in Bever voor zo geen problemen zorgde, zijn wij maar al te blij met de voorpost, temeer daar ook een flink aantal mensen uit mijn dorp zich hebben aangemeld om de post mee te bemannen”, luidt het. “De veiligheid van onze bevolking naar de hulpdiensten toe ligt ons nauw aan het hart. Er hoort wel een financiële kostenplaatje bij. Maar dat moeten wij er maar bij nemen in het belang van onze mensen”.
 
Beide burgemeesters zien ook dat de samenwerking met de brandweer van Edingen van dag tot dag vlotter verloopt. “Dat stemt ons uiteraard gelukkig”, geeft Kris Poelaert nog graag aan. “Dat beide korpsen elkaar steeds beter vinden is dan ook een geruststelling voor onze mensen, die zich zo en vooral door het opzetten van de voorpost alleszins beter beschermd voelen”, voegt Luc Deneyer er graag aan toe.
 
Sinds het operationeel worden van de voorpost in februari van vorig jaar tot nu eind augustus diende de ziekenwagen reeds voor 173 interventies uit te rijden naar Herne. Voor Bever was zulks het geval voor 41 interventies. Voor branden liep de teller van het aantal uitrukken op tot 8 en voor Herne tot 18. Er waren in Herne ook al 110 technische interventies zoals het verdelgen van wespennesten. Voor Bever was dat 32. En voor het opruimen van gevaarlijke stoffen diende 3 keer uitgereden naar Bever en 2 keer naar Herne.
 
Voor Bever was er ook nog goed nieuws voor Yvo Reygaerts en Ronny De Jonghe.  Zij werden immers bevorderd tot korporaal. De eerstkomende maanden wordt de voorpost overigens ook nog uitgerust met een signalisatiewagen voor het beschermen van de hulpdiensten bij interventies op de openbare weg.
 
Voor Radio 2-reporter Thomas Van den Hoof uit St-Pieters-Kapelle was de opendeurdag ook een gelegenheid om groot en klein mee te laten genieten van zijn merkwaardig hobby. Thomas is sinds jaar en dag én een lego-verzamelaar én geïnteresseerd in alles wat met brandweer te maken heeft. Een combinatie van beiden resulteert niet alleen in een aanzienlijke collectie brandweervoertuigen en  -machinerie maar tevens in een aanzienlijk aantal zelfgebouwde brandweerkazernes. Stuk voor stuk refereren zij naar bestaande en indrukwekkende gebouwen die tot in Amerika toe te vinden zijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief