BEVER – Bezoek een passief huis

C21

BEVER – Bezoek een passief huis

Passief_huis_-_mosterd__vzwdorp
BEVER / GOOIK – Bezoek een passief huis of maak uw eigen mosterd - © Deschuyffeleer
 

De vzw Dorp, dat staat voor Duurzame Ontwikkeling Regio Pajottenland, zet ook dit najaar nog enkele kleinschalige bijzondere activiteiten op het getouw. Zo kan men in de buurt van Bever een passief huis bezoeken en in Oetingen zelf mosterd bereiden.

Bij het bezoek aan het recent gebouwd passief huis op zondag 10 november met aanvang om 14u leiden de bewoners de deelnemers rond. Zij hebben zelf een groot deel van de werken gerealiseerd en kunnen dus met kennis van zaken spreken over hun ervaringen en de bouw van de woning. De rondleiding neemt een kleine twee uren in beslag. Heel wat nuttige informatie wordt aangereikt en kan meteen aan de praktijk getoetst worden. De bezoekers kunnen ook binnen een kijkje nemen en zo zien welke technieken, isolatiematerialen en ingrepen nodig waren om tot het gewenste resultaat te komen. Deelnemen kost 6 euro met inbegrip van de uitleg, de rondleiding en een afsluitend drankje. Vooraf inschrijven is wel verplicht.
 
De reeks workshops rond het maken van mosterd lopen al een tijdje maar door de grote belangstelling wordt er dit najaar nog een extra sessie georganiseerd. Deze gaat door in de zaal van café Het Vijfde Wiel aan de kerk in Oetingen op donderdag 5 december om 19u30 stipt. Na afloop kunnen de deelnemers al meteen proeven van hun zelfgemaakte mosterd. Deelnemen kost 10 euro. Het aantal deelnemers is wel beperkt tot 15. Ook hier geldt dat vooraf inschrijven verplicht is.
 
Inschrijven en meer informatie over beide activiteiten kan uitsluitend via info@vzwdorp.eu of 0487/90.66.31.
 
De vzw Dorp bestaat uit een aantal vrijwilligers uit het Pajottenland die belangstellenden willen sensibiliseren voor duurzame ontwikkeling door concrete kleinschalige voorbeeldprojecten te realiseren of hieraan mee te werken. Ook wil de vzw  duurzaamheid promoten en stimuleren bij de bevolking in samenwerking met lokale verenigingen en organisaties. En tenslotte gaat zij ook voor het aanbieden van ondersteunende en stimulerende acties aan de gemeentelijke overheden in het kader van duurzame ontwikkeling.
 
De website www.vzwdorp.eu bevat een schat aan informatie en verwijst door naar tal van andere informatieve sites rond duurzaamheid, energie, voedsel, water, leven en wonen, land en groen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief